10 nyomós indok, miért válassz esküvői DJ-t

Nem kis felelősség eldönteni, milyen zene szórakoztassa a násznépet. Figyelembe kell venni a vendégek összetételét, habitusát, életkorát, és persze a ti igényeitek sem mellékesek...

A lakodalmas hangulat megteremtésének hagyományos eszköze a zenekar. Nem ellenük szeretnénk kampányolni, de azok kedvéért, akik keveset tudnak a DJ kínálta lehetőségekről, összegyűjtöttük a modernebb szórakoztatás előnyeit. Nyilván a helyszín és a mulatság stílusa is befolyásolja majd a döntésedet, de íme egy kis segítség a mérlegeléshez.

1. A DJ egyszerre több ezer zeneszámot hoz magával a legkülönbözőbb stílusokban, vagyis felőle akár hét nap és hét éjjel mulathattok, nem foghattok ki rajta.

2. A zenekarok csaknem teljes egészében "utángyártott" verzióit adják elő az eredeti daloknak (kivétel lehet 1-2 saját szerezmény), következésképpen a tehetségükön múlik, mennyire tudják hitelesen vagy esetleg éppen újszerűen áthangszerelve visszaadni azt, ami egyszer már sikert aratott. A DJ eredeti dalokkal dolgozik, nincsenek hamis hangok, szövegtévesztések, félresikerült feldolgozások.

3. Míg a zenekarnak legalább óránként (de inkább sűrűbben) pihenésre van szüksége, addig a DJ folyamatosan és fáradhatatlanul tud zenét szolgáltatni. Biztos átélted már lakodalomban, mennyire le tud ülni a hangulat, amikor a zenekar a fáradtság (rosszabb esetben az ital mennyiségének) fokozódásával egyenes arányban egyre hosszabb szüneteket tart. Ezt most elkerülheted.

4. Költséghatékony megoldás DJ-t választani: csupán egy embert kell fizetned 4-5 helyett, és ez az összeg általában még kapós DJ esetén sem éri el egy színvonalas, ám drága zenekar tarifáját. Az alsó határ a DJ esetében 50-60 ezer forint körül mozog, ennyit a legolcsóbban dolgozó mulatós zenészek is elkérnek.

5. A vacsora alatt sem kell csöndnek lenni azért, mert a hangulat felelőseinek hangszer helyett épp kés-villa van a kezében. Kellemes aláfestő zene mellett jobban esik az étel.

6. Amellett, hogy a DJ megoldja a teljes hangosítást a helyszín méretének függvényében, a világításról, fénytechnikáról is gondoskodik, melyet az ár tartalmaz. Az ezzel kapcsolatos igényeidről (pl. nem kérünk diszkóhangulatot, vagy lesz egyéni táncprodukció, amit be kell világítani, stb.) mindenképpen előre egyeztessetek.

7. Népszerű és egyre elterjedtebb módja a vendégek aktív közreműködésének a karaoke, amikor a násznép bármelyik vállalkozó kedvű tagja feldobhatja az este hangulatát. A DJ-k általában készülnek erre alkalmas zenékkel, esetleg kivetítővel a szöveg prezentálásához, de pontosítsatok ezzel kapcsolatban is.

8. Szűkre szabott méretű a táncparkett? Semmi gond, a DJ kis helyen elfér. Maximum 2x2 méteres területet elegendő biztosítanotok neki, ő ott már egész jól elboldogul.

9. Több esküvői vacsorán volt szerencsém végignézni kivetítőn a pár legszebb pillanatait, esetleg gyerekkori fotókat, videókat, megismerkedésük történetét. Kérjetek segítséget ez ügyben is a DJ-től, ha ilyet szeretnétek, mert akkor egy kézben tudhatjátok az összes látványelemet.

10. Nincs lehetetlen kérés: legyen az retro zene, rock, örökzöld klasszikus, funky és még sorolhatnánk, a lehetősegeknek csak a gigabyte-ok szabhatnak határt, de mint tudjuk, ma már ez nem jelenthet akadályt. Gondoljátok végig, milyen zenéket szeretnétek ti magatok, melyek azok, melyekre a vendégsereg "bukik", és persze lehetnek a stílus behatárolása mellett egészen konkét kérések is. Külön térjetek ki arra, hogy lesz-e nyitótánc, gyertyafénykeringő, menyasszonytánc, és mi szóljon a vacsora alatt. Ezután nem marad más hátra, mint tánc a végtelenségig...

KM
 


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS