10 ruhakölcsönzési tipp menyasszonyoknak

A szalonok kínálatában felfedezni a pont neked való álomszépet - nem is olyan egyszerű. Mit tarts szem előtt, miközben válogatsz?

Egyáltalán a kölcsönzés a megoldás? Pro és kontra érveket jócskán találunk, de ha eldöntötted, hogy nem szeretnéd a szekrény mélyén lassacskán amortizálódó menyasszonyi ruhádat életed hátralevő részében abban a reményben tisztítóba hurcolni, hogy majd leendő leánygyermeked talán felveszi, akkor nem érdemes vásárolnod. Mire figyelj a kölcsönzésnél?


1. Ne menj egyedül!

Biztos akad egy őszinte barátnő, aki megmondja a frankót. Vidd magaddal, mert esetleg hajlamos lehetsz valamelyik ruhába azonnal beleszeretni abban a hiszemben, hogy ez az, amiről álmodtál, és közben nem veszel észre bizonyos tényezőket, amelyek miatt mégsem áll jól. A kísérőd persze lehet az anyukád is, de ízlésbeli különbségek miatt ne hagyd magad lebeszélni egy-egy merészebb darabról.

2. Vedd meg előbb a cipőt!
Nehéz kérdés, hogy mi legyen előbb: a tyúk vagy a tojás, vagyis a ruhához válassz cipőt vagy fordítva. Nálunk a mérleg a cipő elsőbbségének javára dőlt el, ugyanis a próbán így lesz teljes a kép. A pipiskedés nem elég, ráadásul a cipő kényelme kardinális kérdés, bőven hagyj időt a betörésére.

3. Ne légy önfejű!
Kislánykorod óta tudod, milyen leszel menyasszonyi ruhában? Nagyon határozott elképzelésekkel vágsz bele a kalandba? Megteheted, de az esetek többségében kiderül, hogy - mivel azóta nagylány lettél - talán nem is a Hamupipőke-stílus a tiéd, hanem valami egészen más. Légy nyitott, ne ragaszkodj valamihez, amiről mindenki azt állítja, hogy nem is te vagy.

4. Mozogj benne!
Nem elég megszemlélni magad a tükörben minden oldalról. A ruhát 8-10 órán át fogod viselni, és ugye nem lenne jó, ha a vacsora közepén már legszívesebben a sarokba hajítanád? Hajolj le, ülj le benne, forogj, mozogj, táncolj, hogy kiderüljön, működés közben is ideális-e a ruhadarab. Nem kell foglalkoznod a meghökkent személyzettel, nem ők fognak feszengeni az esetleges rossz választás következtében. 

5. Vedd komolyan a méretedet!
"Nem baj, ha szorít, addigra úgyis lefogyok." Nem kizárt, sőt bátorítunk arra, hogy hozd magad csúcsformába az esküvő előtt, de erre nem építhetsz. A ruhák szűkítése jóval egyszerűbb, mint jelentősen kiengedni belőle, ezért bánj csínján a sokkal kisebb méretű ruhával.

6. Nem kell a közvélemény-kutatás!
Hogy kísérőt viszel magaddal, az nem jelenti azt, hogy csapatostul kell nekivágni a szalonoknak. Minél többen vagytok, annál több vélemény ütközik, és abból semmi jó nem sül ki. Szintén sehova nem vezet, ha lefényképezed a kiválasztott ruhát, és boldog-boldogtalant megkérdezel arról, hogy valóban jó lesz-e. Annyit tutira elérsz, hogy a végére teljesen elbizonytalanodsz.

7. A kiegészítőkkel együtt próbálj!
Ez az esetek többségében nem is megkerülhető, ugyanis a ruhákhoz azonnal kínálni fogják neked a hozzá illő fátylat, kesztyűt, esernyőt, kistáskát. Ha bármelyik nem tetszik, nem kell kompromisszumot kötnöd. Addig keresgélj, amíg úgy ítéled meg, hogy tökéletes az összhang.

8. Mérlegeld az anyagiakat!
Az esküvő drága mulatság, és a többség igyekszik spórolni. Azonban ne múljon 10 ezer forinton az, hogy olyan ruhát válassz magadnak, amelyben igazán királynő lehetsz. Beszéljétek meg a pároddal, hogy mennyit szántok ruhára, de kezeld rugalmasan a kérdést, és a legfontosabb a maradéktalan elégedettséged legyen. Majd meghúzod máshol a nadrágszíjat...

9. Vizsgáld át alaposan!
A kölcsönzőkben általában komoly gonddal ügyelnek arra, hogy a visszahozott ruhák makulátlan állapotban kerüljenek következő ideiglenes tulajdonosukhoz. Azért nem árt, ha te (vagy éles szemű kísérőd) minden négyzetcentiméterét átvizsgálja az anyagnak, hogy nincs-e valahol aprócska szakadás, folt, vagy bármi egyéb.

10. Ne add fel!
Hosszas tortúrának nézel elébe. Ne csüggedj, ha a szerinted legcsodálatosabb darabot már lefoglalták. Kitartás, valahol vár rád az igazi!

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS