10 tipp a vőlegénynek

Az esküvő egyértelmű főszereplője a menyasszony, minden szempár őt figyeli. Az egész lavinát azonban a vőlegény indította el - a lánykéréssel. A kezdeti első lépés után is számtalan feladata akad, ezekben próbálunk segíteni.

Általában a leendő férjeket enyhe időeltolódással kapja el az esküvő előtti láz. Uraim, ne lombozzátok le az arát a túlzásba vitt higgadtságotokkal, nézzétek el drága menyasszonyotoknak, hogy évek óta erről a napról álmodik, és a lánykérést követő második pillanattól kezdve elkezdi gondolatban összerakni a nagy nap minden fontos kellékét és hozzávalóját. Ennyi előzetes türelemre intés után nézzük a konkrét, gyakorlatiasabb tanácsokat!

1. A figyelmes vőlegény nem hagyja magára menyasszonyát a döntésekben. Légy aktív, és vedd ki a részed az előkészületekben, mint például helyszínkeresés, vendéglista összeállítás, forgatókönyv megtervezése. Az esküvőszervezés általában stresszel jár, erre készülj fel lelkileg, és próbálj meg nyugodt maradni.

2. Válasszatok olyan ruhát, cipőt és kiegészítőket, amelyek nemcsak kényelmesek és divatosak, de a menyasszony öltözékét is remekül kiegészítik. Úgyis ő lesz a reflektorfényben, de azért nem kell erdésznek vagy kertésznek kinézned mellette, a lezserséget picit tedd félre.

3. Legyen nálad "mentőfelszerelés": fésű, némi illatanyag, váltóing. Hosszú lesz az este, izzasztó és fárasztó, és persze vacsorai balesetek is előfordulhatnak.

4. Talán nem nagyon kell kiemelni, de említsük meg (már csak a tréfáskedvű vendégek menyasszonyrablási szokásaira való tekintettel is): ne hagyd egyedül az asszonyt! Nem ijesztgetni akarunk, az elrablás tényleg benne van a pakliban, és akkor lehet gyorsan vadászni valakire, aki még józan a csapatban és autóba ülhet... viszont ennél is nyomósabb érv, hogy ez a ti közös napotok, mozogjatok hát lehetőleg együtt az este folyamán, és legyen mindenkihez egy-egy kedves szavatok.

5. Legyen a tarsolyodban egy rövidke köszöntő. Nem kell bő lére ereszteni, de biztosan jól fog esni a jelenlévőknek, ha megköszönöd, hogy elfogadták a meghívást, esetleg kiemeled azokat, akik nélkülözhetetlen segítséget nyújtottak a szervezésben, majd kívánj mindenkinek jó szórakozást.

6. Mértékletesen igyál, hiszen helyt kell állnod bizonyos helyzetekben (pincérek, zenekar koordinálása, esetleg költségek rendezése), emellett nem is túl elegáns dolog ezen a napon túlzásba vinni az ivást az egyik főszereplőnek.

7. Amennyiben ragaszkodtok a hagyományokhoz, és a csokrot te készítteted, bátran kérj ehhez szakértői segítséget. Az a minimum, hogy ismered az arád kedvenc virágát, de nem biztos, hogy a ruhájához és a dekorációhoz most az a megfelelő választás.

8. Ha az esküvőig nem viselitek a gyűrűt, akkor a vásárlástól a szertartásig a vőlegény feladata a gyűrű őrzése. Célszerű a szertartás előtt a tanú kezébe adni őket, hogy biztosan eljussanak az oltárig, mert a nagy izgalomban jobb, ha leginkább magadra és párodra figyelsz.

9. Régi szokás, hogy a vőlegény nem láthatja kedvesét a szertartás előtt menyasszonyi ruhában, csak az oltár előtt. Légy türelmes, használd ki az alkalmat és foglalkozz a vendégekkel, amíg kedvesed megérkezik. Ez idő alatt ellenőrizheted, hogy minden a terv szerint halad-e.

10.  Végül a legfontosabb tanács: hidd el, minden szépen megy majd a maga útján, kár idegeskedni. Mindenki tudja a maga dolgát, lazulj el, és élvezd a pillanatot.


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS