3 kreatív ötlet esküvőre

Ki ne szeretne egy kicsit lefaragni az esküvő költségeiből? Ha pedig kézügyességnek sem vagy híján, könnyen megvalósíthatod az alábbi ötletek valamelyikét.

Apró virágdísz

Virágból sosem lehet elég az esküvőn, de most nem a dekorációhoz ajánlunk újabb díszítőelemet. A saját kezűleg készített apró virágocskákat felhasználhatod a ruhád díszítésére, fejdíszhez, kistáskára, de például a koszorúslányok ruháját is feldobhatjátok velük. A lényeg, hogy alapos körültekintéssel válaszd ki az anyagot. Nemcsak a színe miatt, hanem mert égetni fogjuk a szélét, és erre nem mindegyik kelme alkalmas. Próbálkozz többfélével, mert amelyiknek a széle nem olvad, az nem lesz megfelelő.

Hozzávalók:
egy kis darab anyag
olló

cérna
gyöngyök, flitterek
kicsi teamécses vagy gyertya
gyufa
csipesz

A csipesz akkor szükséges, ha apró szirmokat készítesz: azzal fogd meg az anyagot, hogy ne égesse meg a láng a kezedet.
 
A szirmokhoz először készíts "szabásmintát" a rajz alapján. Majd tegyél egymásra kb. 6 db kicsi anyagot, és a tetejére tedd rá a papírsablont. Mind a 7 réteget rögzítsd gombostûvel 2 helyen, hogy ne csússzanak szét a rétegek vágáskor. Vágd körbe a sziromformát a papírsablon mentén! Ahhoz, hogy a 6 kicsir szirom életre keljen, meg kell olvasztanunk a szélüket egy csöppnyit. Fogd meg csipesszel a szirmot, és tedd a gyertya lángjához közel (kb. másfél centire). Érezni fogod, mikor megfelelõ a távolság, mert ha túl messze van a szirom a lángtól, akkor nem történik semmi, ha pedig túl közel van, akkor túl gyorsan olvad vagy lángra kap az anyag. Lassan forgasd körbe az anyagot, hogy éppen csak 1 mm-t olvasszon meg a láng. Ha minden rendben megy, akkor az anyagdarabka ki is fog egy kicsikét domborodni, a széle pedig cakkos lesz, mint a rózsasziromé.

A virág összeállítása: dupla cérnával fűzd fel a szirmokat úgy, hogy mindegyiknek csak a csücskén szúrd át a tűt. Egy csücsökbe kb. háromszor ölts bele.

Végül óvatosan húzd meg a cérnát, és a virágszirmok össze fognak állni kis virággá. A cérna végét dolgozd el alaposan, nehogy megbomoljon, és szétessen a virágod! Tehetsz a közepére gyöngyöt, flittert.

Diana Esküvői Műhelyében további ötleteket is kaphatsz!


Margarétás gyertya 

Ha szeretnél játékos vidámságot vinni a dekorációba, vagy esetleg épp a margaréta a vezérmotívuma az egyéb dekorációnak, akkor a következő kis gyertyatartókkal garantált sikert arathatsz.
 
Hozzávalók:
üveg gyertyatartók
gyertya a dekorációhoz illő színben
1 cm vastag szalag a dekorációhoz illő színben
művirág margaréta fej
ragasztó 

Az üvegeket alaposan megtisztítjuk, hogy biztosan ne legyen rajtuk semmilyen folt. A szalagból kimérünk annyit, hogy átérje az üveget es csomót kötünk rá. A szalagot egy kis ragasztóval rögzítjük a csomónál. Ehhez használhatunk ragasztópisztolyt, és az sem baj, ha kicsit túl sok ragasztót teszünk rá vagy nem sikerül jól megcsinálni, mert a csomóra kerül a virág és az mindent eltakar. A virág felragasztásához kellő mennyiségű ragasztót használjunk, hogy biztosan megtapadjon. Az üvegek mindegyikébe rakjunk egy gyertyát. A gyertyatartókat osszuk el egyenlően az asztalok között.

A Kreativ Cafe szakértője, Lovas Virág további remek ötletekkel is tud szolgálni!


Szalagos meghívó

Hozzávalók:
250 gr arany metál karton
aranysárga rizspapír
arany organza szalag

A kartont méretre vágjuk, a rizspapírra rányomtatjuk a szöveget. A kartont a megjelölt helyen behajtjuk, a rizspapírt beleillesztjük és mindkét papírt kilyukasztjuk. A szalagot felvágjuk, végül a meghívókra masnit kötünk.

A Kreatív Sziget gyűjteményébe te is beküldheted a saját ötleteidet, és tanulhatsz mások tapasztalataiból!
 
 


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS