3 tuti lakodalmas helyszín

Fogalmad sincs, hogy hol legyen a fergeteges buli? A rendezvény stílusa sem körvonalazódott még? Ajánlunk néhány helyszínt, hátha közelebb kerültök a megoldáshoz...

Elegáns kastélyban szeretnél ünnepelni, vagy legszívesebben a szabadban grilleznél egy jót a vendégeiddel? Ha még nem döntöttetek, és az is képlékeny egyelőre, hogy hagyományos, magyaros lagzit készítsetek elő, vagy mondjuk a 60-as éveket idézzétek meg, akkor most figyelj, mert ennél cifrább lehetőségek is adottak! Három, jellegét tekintve merőben különböző helyszínt mutatunk be.

Tamás Tanya

A Tamás Tanya Fogadó a "Puszta Kapujában", Budapesttől 40 percre található Csemőben, az Európai díjjal jutalmazott "Virágos Falu" szélén. Lakodalmainak híre az ország minden részéről vonzza a fiatalokat. "A Tamás Tanya a finom ízek konyhája, a lakodalmak királya" - tartja a fogadó szlogenje, és ennek megfelelően igyekeznek kedvében járni az ifjú párnak és a násznépnek. A 18 hektáron elterülő parkosított területen 30 épületből álló komplexum fogadja az idelátogatókat: éttermek, 19 vendégház, istálló, fürdőmedence, búbos kemencék, grill-party kert.

A vendégeket elvarázsolja a rendezett kert, különböző stílusú éttermeiben pedig elereszthetitek a fantáziátokat, amikor az esküvő hangulatát készültök meghatározni. A Jurta étterem kör alakú, reprezentatív helyiség, mely a medence partján fekszik, de ha grillezni szeretnétek, akkor akár ezer fővel is számolhattok, mert hely van bőven.

Milyen lakodalomra van lehetőség? Íme néhány variáció:
- disznótoros lakodalom
- magyaros kemencés lakodalom
- betyár lakodalom
- falusi lakodalom
- királyi lakodalom
- amerikai lakodalom

Amennyiben többet szeretnél megtudni a Tamás tanyáról, nyílt nap keretében lehetőséged van személyesen körülnézni, kérdéseket feltenni.

Esküvői nyílt napok:

2010. január 24. (vasárnap) 10-16 óráig
2010. február 20. (szombat) 10-16 óráig
2010. március 13. (szombat) 10-16 óráig


Puchner Kastélyszálló

Egészen más atmoszférával vár benneteket a Dunántúl egyik legszebb kastélya, a Puchner Kastélyszálló. Az esküvői szertartás lebonyolítására három helyszín is kínálkozik:

  • Az elnöki lakosztály erkélyén, kiemelt környezetben ugyan csupán 8-10 fő fér el, de jól láthatja őket a többi vendég a szemközti parkból.
  • A kerthelyiségben az ősfák alatt vadromantikus környezetben mondhatjátok ki a boldogító igent.
  • Fedett helyet szeretnétek? A 150 éves kápolna romjaira épült télikertben is van lehetőség polgári szertartás szervezésére.

A násznép létszámától függően választhatjátok ki, hogy a kastélyon belül hol terítsenek számotokra a vacsorához. A ház legszebb étterme kiválóan alkalmas elegáns, díszes gálavacsorák felszolgálására. Itt valóban királynak és királynénak érezheti magát minden ifjú házasulandó. A Habsburg teremben 100 főig van lehetőség vendégek fogadására. Az étteremhez kapcsolódó, egyedi stílusú és hangulatú különterem a Katalin-terem, mely 80 fő befogadására alkalmas.

A kastélyszálló a nászajándékról sem feledkezik meg: az ifjú pár a nászéjszakáját a kastély egyik legszebb szobájában töltheti, nappalival, kényelmes bútorokkal berendezve.


Hotel Kapitány

Középkori esküvőt álmodhattok magatoknak Sümeg várának tövében, romantikus hangulatban a Hotel Kapitány Wellness segítségével.

A vendégeket fegyveres lovas- és gyalogos lovagok, jelmezbe öltözött várúrnő, várkapitány és várkisasszonyok fogadják a Kisfaludy várkert bejáratánál.

Az ifjú pár esküvői díszhintóval érkezik a lovagi arénához, majd elfoglalja helyét a díszpáholyban, s a násznéppel közösen megtekintik a tiszteletükre megrendezett ceremóniát.

Várkapitány úr tüzérei díszlövéseket adnak le a várból és a lovagi arénából, méltatásául a jeles eseménynek. Ezt követően Európában egyedülálló történelmi lovasjátékokban vehetnek részt a kedves vendégek, majd a lovagi torna megkoronázásaként a vőlegényt a Sümegi vár lovagjává avatják.

A násznép az előadás után felejthetetlen gasztronómiai élményben részesül a nagy lovagteremben, ahol a kor hagyományainak megfelelően evőeszköz nélkül elfogyasztják a fenséges királyi lakomát.

A menyasszony elrablásának megakadályozásában a sümegi végvári vitézek segédkeznek!

A mulatság reggelig tart, majd az ifjú pár az éjszakát a Hotel Kapitány**** Wellness  nászutas lakosztályában töltheti a várkapitány ajándékaként.

KM


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS