6 tipp a gyűrűválasztáshoz

Milyen szempontokat kell mérlegelned, amikor jegygyűrűt választasz? Ezúttal nem az aktuális divatirányzatokat tárjuk fel, hanem néhány objektív kritériummal segítünk a döntésben...

Az ékszerboltok választéka zavarba ejtő. A legegyszerűbb karikagyűrűtől az árában és szépségében egyaránt átlagon felüli darabokig bármit megtalálsz, sőt, teljesen egyedi gyűrűt is tervezhetsz magadnak. De melyek azok a kritériumok, amelyeket nem tanácsos szem előtt tévesztened, amikor egyik vagy másik tündöklő ékszer mellett leteszed a voksodat?

1. A jegygyűrű két ember életreszóló kötelékét jelképezi, és itt most a hangsúly azon van, hogy - tételezzük fel a legjobbakat - valóban egy életre szól. Ha elcsábultok egy éppen most überdivatos, esetleg extrém, de mindenképpen ízig-vérig modern gyűrű láttán, akkor egy picit próbáld magad elképzelni 20-30 év múlva ugyanezzel az ékszerrel. Az aranylakodalmadon is tetszeni fog? Ez nem jelenti azt, hogy a hagyományosan egyszerű karika mellett kell döntened, de mindenképpen gondold át!

2. Nem ritka az olyan hölgy, aki több gyűrűt szeret egyszerre hordani. Ha mást nem is, de az úgynevezett kísérőgyűrűt sokan együtt szeretik viselni a karikával. Nos, ebben az esetben szintén meg kell gondolni, milyen jegygyűrű az ideális, ami szépen kiegészíti a másikat. A túl feltűnő karikagyűrű nem fogja "eltűrni" maga mellett a konkurenciát.

3. Ma már kevésbé divat, hogy a vőlegény egyedül vegye meg a gyűrűket, meglepetés gyanánt leendő asszonyának. Jó, ha egyáltalán beleszólása van abba, hogy mit hordjon a kezén a következő évtizedekben. Ügyeljetek arra, hogy hallgattassék meg a másik fél is!

4. Az egy dolog, hogy tetszik a fehérarany, az arany vagy a platina. De valóban jól is áll a bőröd színéhez? Akadnak szerencsések, akiknek úgyszólván minden jól áll. Általánosan elmondható azonban, hogy a barnabőrűek kezén előnyösebben mutat a hagyományos arany, míg a fehérbőrűek számára jó választás lehet a fehérarany vagy a platina.

5. A gyűrű formája illeszkedjék a kezed formájához! A vékony, törékeny, kecses ujjakon ordít a hatalmas és nehéz gyűrű, míg a vaskosabb kézen elvész a túl vékony és könnyű darab. Ha rövidek az ujjaid, ne válassz széles gyűrűt! Ellenben hosszú és vékony "zongoristaujjakkal" bátran hordhatsz két gyűrűt is egymás mellett.

6. Allergiás vagy a nemesfémekre? Az arannyal általában nem szokott ilyen probléma lenni, de ha kétségeid vannak és teljesen biztosra akarsz menni, akkor a platinát ajánljuk.

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS