A káosztól a pezsgőig - avagy vőlegények, nyugalom!

Zűrzavar és fejetlenség helyett most gondolj egy picit a káosz eredeti jelentésére: a mindent megelőző tágas űrre, mely a rendezett világ, az új élet kezdete... Ahogy a házasságkötés is.

Uraim, számotokra az esküvői készülődés időszaka valószínűleg nem ezt a kissé szentimentalista, de mindenképpen görög értelemben vett káoszt juttatja eszetekbe. Mikor pedig minden lehetne annyira rémesen egyszerű: beszerezni két gyűrűt, alkalmas időpontban összetrombitálni a közvetlen családot meg a haverokat, megjelenni a hivatalos szervek előtt, majd egy hangulatos étteremben folyhat a pezsgő reggelig - ennyi, meg is volt a szervezés.

Legnagyobb bánatodra drága kis menyasszonyod nem így gondolja, mert amikor ő csaknem húsz évvel ezelőtt a hintán ült és - ha nem is pont rólad, de a hercegről - álmodozott, akkor nem csapta össze ilyen kurtán-furcsán az esküvője napját, és ehhez (húsz év ide vagy oda) tartja is magát. Leendő feleséged jól megdolgozza azt a bizonyos végtelen ősmasszát, hogy kialakuljon belőle az új, közös élet kezdete - esküvő formájában.

Ez már bizony káosz a javából, szigorúan mai értelemben. Hogyan fogsz ebből a pontból eljutni a pezsgőig? Kedvesed minden másnap új ötlettel áll elő, röpködnek a színek, a formák, a kiegészítők, hemzsegnek körülötte a jól informált barátnők, nem férsz el a katalógusoktól, és állandóan foglalt a számítógép, képernyőjén a "jaj de cuki" dekorációs elemekkel.

Fogod a fejed, amint a pénzösszegek elhangzanak, és ahogy telik az idő, egyre inkább arra vársz, hogy túl az egész hercehurcán belesüppedhess a fotelbe, és újdonsült feleséged kezét fogva inkább egy jó filmet nézzetek ahelyett, hogy fátylakról meg gyűrűpárnáról kellene beszélgetni.

Nos, három dologra lesz szükséged, hogy ezt az egészet ép bőrrel megúszd: megértésre, egy adag türelemre és kiváló problémamegoldó képességre.

A megértést természetesen az ara igényli elsősorban. Valószínűleg elfogadja, hogy benned szolidabb lelkesedés mutatkozik a szalvétagyűrűk, rózsaszirmok és ültetőkártyák iránt, de az bizonyára jól esne neki, ha néhány ötletére nem az lenne a reakciód, hogy teljesen megkergült. Lehet, hogy számodra érthetetlen és felesleges dolgok is előtérbe kerülnek most az életében, de tegyél meg annyit, hogy bátorítod, és nem legyintesz. Próbálj meg komolyan venni minden apróságot, ami neki fontos, hogy érezze: mellette állsz. Ez nem azt jelenti, hogy neked is csipkék, szalagok és gyöngyök válogatásával kell töltened az időt, elég ha egy csepp őszinte figyelmet szentelsz a dolgainak.

Türelemre az egész szervezési időszakban szükséged van, kiváltképp akkor, ha ti magatok intézitek, a családban leosztva a feladatokat. Nem kell már most összezördülnöd leendő anyósoddal és sógornőddel. Gondolj arra, hogy ők is izgatottak, segíteni szeretnének, még ha időnként eszement dolgokat akarnak is rád erőltetni. Simítsd el úriember módjára a konfliktushelyzeteket, légy kedves mindenkivel, mert ők az új családod.

Az eddigiek nem azt jelentik, hogy a háttérből csendesen kell szemlélned az eseményeket: az utolsóként említett problémamegoldó készségedet a rád háruló feladatok megoldásában kell elővenned. Hajlamos vagy mindent az utolsó pillanatra hagyni? Ezúttal ne tedd! A népszerű szolgáltatók, éttermek, fotósok már egy évvel az esküvő előtt is gyakran elkelnek, ne halogasd a tárgyalásokat, foglalásokat, egyeztetéseket.

Három előnyös tulajdonság, ami benned is rejtőzik... Nem is olyan nehéz, ugye? És már jöhet is a jól megérdemelt pezsgő, amit már kezdettől fogva vársz.

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS