A meghívó megjelenési formái

Gyöngyházfényű papír vagy pausz? Hajtogatott vagy tekercses? Fényes vagy matt? Zavarba ejtő a választék már formailag is, és akkor hol van még az idézet, a betűtípus? Ne hagyd az utolsó pillanatra a meghívó tervezését...

Annál is inkább ez a tanácsunk, mivel a meghívó bizonyos értelemben nem számít az esküvő önállóan kezelhető elemei közé: stílusa jó esetben tükrözi nemcsak az ízlésvilágotokat, hanem az esküvő hangulatát, esetleg domináns színeit is. Ráadásul azért sem értelmezhetjük önállóan, mert a meghívóval együtt - mint azt már korábban említettük, lehetőleg egy helyen - fogjátok megrendelni a menü- és ültetőkártyát, a "Save The Date" kártyát, az esküvői értesítőket.

Ezúttal maradjunk a meghívóknál: az első kérdések egyike, amely a meghívó tervez(tet)ésénél felmerül, hogy milyen formátumban készüljön, hogyan legyen hajtogatva, miből legyen az anyaga. Milyen típusait különíthetjük el a meghívóknak? Hogy könnyebb legyen a választás, és konkrét elképzelésekkel vágjatok bele a megrendelésbe, bemutatunk néhány lehetséges formai variációt.

1. Hajtogatott meghívók

A hagyományosnak mondható forma négy oldalon történő tartalmi megjelenítést tesz lehetővé. Mérete összehajtva 10x21 cm, és rendelhető álló vagy fekvő formátumban. Ha az egyszerű, klasszikus megoldást fel akarjátok dobni, kérhettek rá szatén szalagot. A hozzá ajánlott borítékméret LA/4, mely lehet fehér vagy gyöngyházfényű egyaránt.

2. Francia hajtogatott meghívók

A hajtogatott meghívók elegáns változata, amelyen már hat oldalt is teleírhatsz. Mérete ennek is 10x21 cm összehajtogatva, így ugyanaz a borítékméret megfelelő, mint a sima hajtogatott esetében. Fekvő és álló hátteret egyaránt választhatsz, akár a saját fényképetek is szerepelhet képként.

3. Pauszlappal kiegészített meghívók

E romantikus verzió esetében ugyancsak francia hajtogatott meghívót képzelj el, melynek a belsejébe pausz "betétlap" kerül, szatén szalaggal rögzítve.

4. Pauszrátétes meghívók

A kiválasztott hátteret, képet a kartonlapon helyezik el a készítők, erre kerül egy pauszlap, melyen a szöveg kap helyet. Az elegáns megjelenést szatén szalag teszi teljessé.

 

5. Tekercses meghívók

Készülhetnek pauszpapírból, de gyöngyháztekercs ugyanúgy lehetséges. A meghívó tervezése ilyenkor egyetlen A4-es vagy A5-ös oldalon történik, ebből készül a szatén szalaggal átkötött tekercs. Mivel így a postázás nem egyszerű, kérheted a meghívók egy részét hajtogatva is.

6. Organzazsákos meghívók

Egyre gyakrabban találkozhatunk a néhány éve még igazi különlegességnek számító megoldással. A különböző színekben rendelhető organzazsákban feltekert, szatén szalaggal átkötött pausztekercs meghívó található.

7. Hajtogatott meghívók pausz borítóval

A szöveges és képes tartalom elhelyezésére négy oldalon van lehetőség, a rákerülő pauszpapír érdemi információt nem hordoz. Szerepe esztétikai, a meghívó mintája kerülhet rá.


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS