A vőlegény vonzerejének titkai

Hosszasan készülődik, mint egy menyasszony - nem véletlen a mondás, de vajon a tökéletesen ápolt vőlegény nem ugyanannyira fontos tényező az esküvőn?

Dehogynem, pedig sok férfi csak legyint: úgyis mindenki a menyasszonyt nézi, én meg olyan vagyok, amilyen - smink nélkül is jóképű. Semmi kétség, de azért az urak is hozzá tudnak tenni ezt-azt a kifogástalan megjelenésükhöz. Tippjeink ezúttal hozzájuk szólnak.


1. A haj

A hajadat 1-2 héttel az esküvő előtt vágasd le utoljára, hagyj egy kis időt neki, hogy ne frissen vágott, hanem természetes hatást keltsen. Lehetőleg ne használj zselét, vagy csak keveset, hogy elkerüld a ragacsosság látszatát. A legénybúcsún fogd vissza magad annyira, hogy nem most próbálsz ki valamilyen ismeretlen eredetű és kétes végeredménnyel kecsegtető extrém színű hajfestéket, nehogy a szertartáson kellemetlenül érezd magad.

A vőlegény általában kevésbé látványos frizurával jelenik meg, mint kedvese, de ha fodrász segítségét kéred a házasságkötésed napján például beszárításhoz, akkor neked sem árt egy próbát végrehajtani néhány héttel korábban.

2. A bőr

Kíméld a bőröd! Az esküvő előtti napokban éppen ezért ritkább borotválkozás ajánlott, ellenben a nagy nap reggelén légy alapos! Ha száraz a bőröd, after shave helyett használj balzsamot, amely sokkal krémesebb, és hidratálja is a bőrödet. Férfiaknak sem szégyen elmenni 3-4 héttel az esküvő előtt kozmetikushoz egy arctisztításra, főként problémás bőr esetén. Amennyiben egyéb testrészeidet is szőrteleníted, tedd meg ezt is időben!

Ne tiltakozz, ha a fotós a te arcodra is tesz egy kis alapozót: ez még nem smink, viszont eltünteti az apró bőrhibákat és megakadályozza, hogy fénylő legyen a homlokod, orrod és állad a képeken.

3. Általános közérzet

Az utolsó napok stresszhelyzeteit könnyedén átvészelheted, ha igénybe veszed egy masszőr segítségét, esetleg szaunával és pezsgőfürdővel kombinálva próbálod a gondolataidat másfelé terelni, hogy aztán frissen és üdén vezethesd oltár elé menyasszonyodat.

Leginkább fizikai munkát végzőknél fordulhat elő, hogy a kezeik nem éppen gyűrűhúzásra alkalmas formájukat mutatják. Egy jó manikűrös csodákra képes 1-2 nappal az esküvő előtt is, szánj rá időt! A gyűrű felhúzását minden valamirevaló fotós és videós rögzíti, legyen ápolt a kezed és a körmöd.

Kevesebb kávé, több gyógytea, szükség esetén nyugtató összetevőkkel szintén a jó közérzeted és kisimult arcbőröd kellékei lehetnek. Ha egyébként is sportolsz, akkor a kimerítő és izomlázat okozó edzés helyett most az alapos átmozgatás jótékony hatását helyezd előtérbe.

Végezetül ne feledkezz meg az illatanyagokról sem, izzasztó nap előtt állsz. A menyasszony "elsősegély táskájába" te is bedobhatod a kedvenc parfümödet vagy éppen néhány zsebkendőt.

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS