Az esküvő édes pillanatai

Az est fénypontjának is nevezhetnénk, amikor begördül az ünnephez méltó tortacsoda, de mivel több fénypont is adódik ezen a szép napon, maradjunk az "édes" jelzőnél...

Őszintén megvallva kevés olyan esküvőn voltam, ahol kellően rá tudtam volna izgulni a tortás részre. Nem azért, mert nem vagyok elég édesszájú, hanem mert annyira telítődik az ember lánya a sok finomsággal, hogy lehetett bármennyire csábító külsejű és méretű a pompás desszert, nem tudott levenni a lábamról.

Szerencsére a vendégek többségének más a hozzáállása, de mivel éhségről ekkor már szó sincs, igazán különleges finomsággal érdemes előrukkolni, ha azt szeretnéd, hogy elfogyjon. Előfordulhat, hogy 5-6 cukrászdát is végig kell járnod (esetleg kóstolnod), mire kiderül, hogy nemcsak nagyon látványos és masszív, hanem finom is a tortájuk. Ezt a három kritériumot nem is olyan egyszerű összeegyeztetni.

Ha már a helyszínen vagy, feltétlenül kérdezz rá arra, hogy a kiszállítást és a hűtést meg tudják-e oldani, mert ha a lagzi helyszínén teszed be a hűtőbe a marhapörkölt mellé, garantáltan veszíteni fog az élvezeti értékéből. Ráadásul nem is biztos, hogy egy sokemeletes torta befér.

Mielőtt leadod a rendelést, válaszolj a következő kérdésekre:
- Hány fő részére rendelsz?
- Milyen színek dominálnak a dekorációban?
- Van-e jellegzetes virág a díszítésben?
- Milyen a ruhád és a csokrod?
- Milyen alakút szeretnél? (gúla, négyszögletes, ferde, kerek, szív alakú, többkarú állványos, stb.)

Nagyon jó ötlet az alábbi megoldás, amikor sok kis torta készül 4-6 fős asztaltársaságoknak. Különböző ízekben rendelhető, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Bevett szokás az is, hogy készül egy nagyobb menyasszonyi torta, és annak mintájára "gyerektorták" a násznépnek.

Legkésőbb 3-4 héttel az esküvő előtt add le a rendelést, és ekkor már az egyedi kívánságok is kerüljenek elő, ne az utolsó pillanatban kelljen módosítani. Ha extra kérésed lenne, ne szégyelld előadni. A Gara Cukrászdában például nemrégiben bőrönd formájú esküvői tortát rendelt egy ifjú pár, és mivel jó helyen kopogtattak, meg is valósult a kérésük. A sokkal bonyolultabb kreációkhz persze kellően nyitott, már-már szobrásztehetséggel is megáldott cukrászművészt kell találnod.

Amikor megvan a torta mérete, alakja és alapszíne, jöhet a díszítés. Marcipánfigurából szinte bármit meg lehet valósítani, de érdemes keresned egyedi igényekre specializálódott cukrászt. Nyári esküvőn a vendégeid díjazni fogják a friss gyümölcsökkel dekorált tortát, de nagyon látványos az élővirág díszítés is.

Íme mindegyikből egy kis ízelítő:

Tipp: A tortarendelés helyszínén válaszd ki az aprósüteményeket is a kínáláshoz, ne legyen vele külön gondod.

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS