Édes kis semmiségek

Számtalan fincsi aprósággal csempészhetsz vidámságot, ötletességet, kedvességet az esküvői vacsora hangulatába, de az alábbi nyalánkságok köszönetajándéknak sem utolsók...

Végső simítások következnek a szervezés menetében? A lényegi kérdések már tisztázottak, minden fontos dolog a helyén, de az a nüansznyi plusz még hiányzik? Apró figyelmességekre, édes finomságokra gondolok, melyek nemcsak a gyerekeket örvendeztetik meg, hanem dekorációs elemekként is jól funkcionálnak, és személyes, egyedi megjelenésükkel megható színfoltjai a vacsoraasztalnak.

Az alábbi meglepiket köszönetajándékként is átadhatod vendégeidek, de ha csak úgy az asztalra teszed, egész biztosan hazaviszik majd emlékbe.

1. Ennivaló házaspár

Sokan giccsesnek tartják, hogy a saját fotójukkal legyen tele minden az esküvő napján. Ha nem ebbe a kategóriába tartozol, akkor az örök klasszikusnak számító mézeskalácstól egészen a nyalókáig válogathatsz az édességek közül, melyeken ott mosolyoghattok kedveseddel.

Mézeskalácsot fellógatható formában is készíttethetsz, mely a dekoráció része lehet.

2. Dátumozott cukorka

A mellékelt fotó szerint rajta lehettek ti is, de monogram és dátum ugyanúgy megfelelő. A cukorkákat tehetitek a meghívó mellé, de az úgynevezett "Save The Date" funkciót is betöltheti, emlékeztetve az eljövendő nagy napra, amennyiben meg nem eszik idő előtt a vendégek.

A cukorkákak egyébként laza dekorációs elemként is szétszórhatjátok az asztalon, ha ez nem bontja meg az összhangot.

3. Harapnivaló különlegesség

Azok számára is találtunk egy érdekességet, akik egészségesebb irányba szeretnének elmenni. Ha hiszed, ha nem, az első képen látható alma az érési folyamat során kapta a szívecskéket: matricával leragasztották a megfelelő formát még a pirosodás előtt, majd a teljes érést követően levették a matricát. Természetesen szívek vagy grafika helyett nevek is kerülhetnek az almákra, ehető, natúr alapú festékkel dekorálva.

4. A mi csokink

A papírra bármi nyomtatható, a lényeg: emlékeztessen rátok. Kis organza zacskóba csomagolva pár szem bonbon - és kész a meglepetés a hajnali búcsúzkodáshoz.

5. Szerencsekeksz

A sütibe rejtett üzenetek legendás története a 13. századi Kínába nyúlik vissza, amikor az uralkodó lánya rangján aluli férfiba lett szerelmes. Apja távoli városba küldte a lányt, hogy ne találkozhasson kedvesével, de az ifjú pár túljárt az eszén: kalácskákba sütött levelekkel tartották a kapcsolatot.

A szerencsesütibe te is belesütheted a vendégeknek szánt jókívánságaidat, a siker garantált.

KM

 


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS