Egyedi esküvő

Egyszeri és megismételhetetlen alkalom. Feledhetetlen, rólatok szól, az egyéniségeteket tükrözi. Mi mindennel teheted valóban eredetivé az esküvődet?

Mindenekelőtt nem árt hangsúlyozni egy fontos tényt: a nagy nap - minden fakszni nélkül - már attól egyedi, hogy éppen ti álltok majd ott egymás kezét fogva, és ha nincs külön neked tervezett cipő vagy ékszer, ez a nap akkor is különleges - általatok. Ti magatok teszitek azzá, az örömötökkel, mosolyotokkal, a vendégek felé irányuló apró figyelmességekkel.

Szeretnéd, hogy ezen felül is minden sablontól mentes legyen az esküvőd? Összegyűjtöttünk néhány, egyedi igények szerint megrendelhető "hozzávalót". Egyik-másikat talán luxusnak találod, de akad köztük ötletes és praktikus is, ami nem feltétlenül pénztárca függvénye.

Egyedi ékszer

A Bartha ékszer design jól megalapozott családi hagyományokat folytat, Bartha Lajos ötvösmester minden esetben nemes formákat keres nemes anyagokra és drágakövekre írva. Kézműves jelleggel aknázza ki a modern eszközök adta lehetőségeket, főleg a nyugati és északi kultúrát kedvelők ízlését szolgálva. A Tahitian Pearl Trophy világversenyen elért 2006-os nemzetközi győzelem a gyöngyversenyek terén gyűjtött több korábbi, nemzeti szintű sikereiket koronázta meg. Opál köves ékszerek tervezésében és készítésében több mint 20 éves múltjuk kellő ismeretet, magabiztosságot és ezzel biztonságot jelent. Ékszereik nem súlyról, nem is nagy felületről szólnak, inkább csendben hirdetik a jó ízlést és stílust.


Egyedi meghívó

Korábban ajánlottunk már ötleteket arra vonatkozóan, hogyan tudod akár te magad is elkészíteni a meghívót, ha egy kis kreativitás szorult beléd. Ehhez ITT is találsz ötletet. Amennyiben mégis grafikusra bíznád a dolgot, és szeretnél valami eltérőt a sablonos, szalagos, pauszpapíros megoldásoktól, akkor nézz körül Schall Eszter tervei között, aki pontosan azért specializálódott meghívók készítésére, mert túl egyhangúnak találta a kínálatot. Magyaros motívumú meghívóktól az ornamentikáig, a négyzetes alakútól a teljesen szabálytalanig sokféle lehetőség közül válogathatsz. Készülhet rólatok személyre szabott grafika, ami akár külső, akár belső jellemvonásokat, vagy éppen érdeklődési kört tükrözhet. Schall Eszter szerint  Magyarországon többnyire még mindig ugyanaz a séma: aranyos csillogású papír, aranyszínű betűk, kis madárkák, jeggyűrűk és a többi, amit mindenki jól ismer. De vajon mitől lesz más, egyedi, személyre szabott egy esküvő? Ha a kellékek tükrözik a hangulatot, a stílust és legfőképpen a párt. Mint ahogyan a kézzel varrott cipőt is más viselni, mint a gyári tömegterméket, úgy egy különleges meghívó is nagyban meghatározza az esküvőt és magában hordozza a művész kézjegyét. "Úgy láttam, hogy nagyon kevés különleges, a sablontól kicsit eltérő meghívót gyártanak Magyarországon ugyanakkor lenne igény az újításra, ezért kezdtem komolyabban meghívótervezéssel foglalkozni" - vallja Eszter. Munkái között találunk vidámakat, kedveseket, színeseket, virágosakat, rajzoltakat, de ha a megrendelőnek egyik típus sem felel meg, vállalja az egyéni igények megvalósítását is.


Egyedi esküvői zeneösszeállítás

Végy egy mulatós nótákat játszó zenekart, és a hangulatot kipipálhatod. Vagy mégsem? Pár éve sikerült eljutnom egy olyan esküvőre, ahol a zenekar - ahogyan teltek az órák - egyre hosszabb szüneteket tartott, a vendégek nagy bánatára. Minden tisztelet azoké, akik nem így fogják fel a szórakoztatást, és az elfogyasztott ital mennyiségével nem nő egyenes arányban a zene nélküli csend, de még akkor sem garantált, hogy kizárólag az általatok válogatott zenéket fogják játszani. Pedig te ezt szeretnéd? Akkor neked találták ki az esküvői DJ-t. Több ezer zeneszám közül válogathattok, folyamatosan élvezhetitek a zenét, közben is mehet a rögtönzött kívánságműsor, a jól felkészült DJ nem jön zavarba. Retro, Rock & Roll, Latin, Funky, Rock, Soul, Swing, Jazz - gyakorlatilag nincs korlát stílusokat tekintve sem. Plusz egy jó hír: olcsóbb, mint a zenekar!


Egyedi cipők esküvőre

Nem csupán azoknak ajánljuk egyedi cipő készíttetését, akiknek valamilyen okból (széles lábfej, túl nagy vagy túl kicsi méret) problémás a cipővásárlás. Nincs kényelmesebb annál, mint amikor szó szerint "mintha rád öntötték volna" a lábbelit. És ez bizony nem mellékes szempont a hajnalig tartó mulatozásnál. Képünkön a Schöff egyedi cipőinek egyike látható, de a Fany Moda is azt állítja magáról, hogy esküvői cipőben nem ismer lehetetlent. Finom agyagú és megmunkálású bőrökből dolgoznak, a lábbelik formái összhangot alkotnak a jelenlegi trendekkel. Fehér, ekrü, bordó, bőr és szatén kivitelben, de akár a ruha anyagából is elkészítik a menyasszony által megálmodott cipőt. Hölgyek 33-43, míg a vőlegények 37-46 között választhatnak méretet. Hadd ajánljuk még a Juhos Cipő manufaktúrát, mely 1910 óta gyárt minőségi lábbeliket egyedi igények szerint.


Egyedi torta

Nem feltétlenül kell teljes egészében rábíznod a cukrászdára a tortakérdést, mondván, hogy úgyis ők értenek hozzá. Tudod, mi mindent ki lehet hozni marcipánból, karamellből, élővirágból, és milyen gazdag szín- és formavilág tárul eléd, ha kicsit beleveted magad a témába? Tedd egyedivé a tortát úgy, hogy tükrözze az egyéniségeteket, az érdeklődéseteket, miközben harmonizál az esküvő színeivel, vagy épp az évszakkal. A Cziniel Cukrászda itt látható tortájának megrendelői valószínűleg borpártiak lehetnek, de a cukrászda bármilyen más ötletet is megvalósít. Izgalmas lehet az ehető fénykép, amelyet vékony ostyalapra ételfestékkel nyomtatnak. A Zila Kávéház is az egyedi termékekre esküszik, tortáikat egyedi, kézzel készített karamelldíszekkel, virágokkal, kompozíciókkal díszítik, melyek exkluzív látványelemei lehetnek egy elegáns esküvőnek. Kizárólag náluk kapható Zila László mestercukrász szabadalommal védett világújdonság tortája. Végezetül valami igazán bulis, bár szerintünk ne az esküvőn - legalábbis ne a vendégek előtt - vesd be: erotikus torta a Muki Cukiban! Ők egyébként természetesen kevésbé megbotránkoztató, sőt, kimondottan ízléses egyedi tortákat is készítenek, letisztult formában, pasztell színekkel, visszafogott dekorációval.

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS