Esküvő Las Vegasban

Villámesküvőre vágysz? Akad olyan hazai utazási iroda, amely kimondottan Las Vegas-i esküvőkre specializálódott, ahol csak döntés kérdése az azonnali házasságkötés...

Las Vegas elsősorban kaszinóiról, másrészt villámesküvőiről híres, hiszen Nevada állam törvényei meglehetősen leegyszerűsítik a házasságkötés fogalmát. Évente mintegy 125 ezer pár dönt úgy, hogy elutazik az esküvők fővárosába. Hogy aztán ott Elvis imitátor vezessen oltárhoz és szórakoztasson benneteket, vagy Star Trek jelmezben mondjátok ki az igent, az már mindenkinek az egyéni igénye lehet.

Az anyakönyvi hivatalban először is házassági engedélyt kell igényelni (kb. 60 USD), mely egy évig érvényes. Szükséged lesz még természetesen útlevélre, valamint a születési anyakönyvi kivonatokra és azok hitelesített fordításaira. Ha elváltál, akkor a házasság felbontásáról szóló határozat és hiteles fordítása, özvegyeknél a halotti bizonyítvány és hiteles fordítása is szükségeltetik.

Az iroda címe, ahol az engedélyt kérhetitek:
Marriage Bureau
201 Clark Avenue
Las Vegas, Nevada 89155-1603
Tel: 001 702 671-0600
Naponta 8:00 és 24:00 óra között tartanak nyitva hétvégén is, és nem kell előre bejelentkezni.

Amennyiben a szervezést irodára bízzátok, sok utánajárástól kímélitek meg magatokat. Nagyjából 100-120 ezer forintért az iroda limuzinnal elszállíttat benneteket a szállodától a templomig és vissza, biztosítja a menyasszonyi csokrot, készítenek néhány fotót, és ami a lényeg: ebben már akár Elvis is benne lehet - oltárhoz vezeti a menyasszonyt és elénekel néhány dalt. A templomhasználatot és a szertartás költségét is letudhatjátok ebből az összegből, külön kell viszont dollárban fizetni a hivatali költséget, a házassági engedély költségét, valamint a házasságotokról szóló okirat kiállításának díját, összesen mintegy 120-150 USD értékben. Nyilvánvalóan a kiutazás és szállás költsége ezen felül titeket terhel.

A helyszín lehet templom, házasságkötő terem, de akár a Grand-kanyon is. A civil és az egyházi házasságkötés azonos ranggal bír a nevadai törvény szerint. Számtalan kápolna áll rendelkezésre, mindösze egy tanúra van szükség, de még azt is tudnak biztosítani, ha véletlenül egy pár csak úgy "beesik". A Grand-kanyon fölötti helikopterezés, majd a romantikus western környezetben kimondott "igen" is megvalósítható, kb. 800 ezer forinttal kell számolnotok ebben az esetben.

Polgári házasságkötés, Las Vegas:
Commissioner of Civil Marriages
309 South 3rd Street
Las Vegas, NV 89155
Tel.: 001 702 455-3474 Naponta 8-22 óráig nyitva

Miután hazarepültetek, akad még dolgotok, hiszen a külföldön kötött házasságot honosíttatni kell. A hazai anyakönyvezést a lakóhely szerinti anyakönyvvezetőnél lehet kérni. Az anyakönyvezéshez az eredeti idegen nyelvű okiratot és annak hiteles magyar fordítását kell csatolni, természetesen az irataid legyenek nálad az ügyintézés során.

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS