Esküvői tűzijáték

Azt mondják, a házasságok az égben köttetnek. Miért ne tegyük még színpompásabbá az ünneplést egy jókora égi csillagtengerrel?

Ma már nem mondhatnánk, hogy a tűzijáték csak augusztus 20-án, szilveszterkor, meg esetleg néhány sztáresküvőn játszhat szerepet. Alig telik el úgy hétvége, hogy a környékünkön ne választanák az ünneplésnek ezt a módját, legyen szó szülinapról, házassági évfordulóról vagy eljegyzésről. Valljuk be, még mi is kiszaladunk a gyerekekkel együtt, hátha elcsípünk egy-egy magasabbra célzott csillagzáport.

Egyre több pirotechnikai cég áll rendelkezésre, ha tűzijátékkal szeretnéd meglepni a násznépet. Sokan közülük külön esküvői ajánlattal állnak az ifjú párok rendelkezésére, és nagy gyakorlattal rendelkeznek esküvői látványteremtés terén. Találkoztunk olyan céggel, ahol nászajándékba adják a tűzijáték mellé a földön elhelyezett, látványos, lángoló feliratokat (ez persze a nevetek), és egy hatalmas szívet. Ha megfelelő szolgáltatót sikerül választani, akkor emlékezetesen fantáziadús, egyedi kompozíciót is összeállíthattok együtt, ahol a kedvenc zenétek csendül fel, és az esküvő színvilágához illeszkedő árnyalatok jelennek meg az égen.

A zeneválasztással annyiban óvatosan bánjatok, hogy a tűzijátékoknak van egy jól bevált felépítése: lágyan, lassan indul, a közepén kicsit felpörög, és a végén, a fináléban éri el a csúcspontját. A kiválasztott zenének illik ehhez valamelyest alkalmazkodni, de persze adott zenéhez is lehet teljesen egyedi bemutatót kreálni.


Mikorra időzítsétek?

Szervezhetitek úgy a csillaghullást, hogy meglepetés legyen a vendégeiteknek. Romantikus megoldás lehet, hogy éjfélkor megkéritek őket: kövessenek benneteket ki a szabadba, hogy aztán ámulatba ejtsétek őket. Ezzel egyetlen aprócska gond van: este 10 óra után külön önkormányzati engedélyt kell kérni a zajongáshoz, és ez ugye nem némafilm. Téli esküvő esetén - ez most igazán aktuális - akár az este nyitánya is lehet a tűzijáték, hiszen 4 óra körül már sötétedik, felröppenhetnek a piros szívbmbák!

Beltéri tűzijáték esetén - mert ilyen is van - bármikor alkalmas lehet az időpont az esti hangulat fokozására. Fontos az előzetes egyeztetés a szakemberekkel, hiszen a belmagasság, a vendégek száma és elhelyezkedése nagyban behatárolják a lehetőségeket. Beltérben inkább színes lángokból kreált gyűrűformák, szívek, monogrammok színesíthetik az eseményt.


Mennyibe fog kerülni?

Az árak - mint mindenütt - a tűzijátékok esetében is jókora eltéréseket mutatnak. Utánajárásunk eredményeképpen megállapíthatjuk, hogy 6-8 perces tűzijátékkal már 100 ezer forintért is elkápráztathatod a násznépet, ezért 3-400 effektet kapsz. Természetesen ugyanaz a 6-8 perc kerülhet kétszerennyibe is, ha sokkal pörgősebb bemutatót rendelsz. Tapasztalatok szerint a tűzijáték legfeljebb negyedóráig köti le a nézők figyelmét, utána már kezdetét veszi a nyakmerevedés, a többiek arcának vizslatása, stb. Ha teljesen ki szeretnéd használni ezt a 15 percet, akár félmillió forintot is elkérhet a pirotechnikus. Az ő feladata egyébként az engedélyek beszerzése is (rendőrségtől, illetve közterület esetén az önkormányzattól), ami számotokra további 18 ezer forintos költséget jelent.

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS