Extrák az esküvőn

Vajon mitől válik feledhetetlenné az esküvő? Erre a kérdésre annyiféle válasz létezik. Összegyűjtöttünk néhány látványos extrát, melyekkel magadat és a vendégeket is meglepheted...

Repül a, repül a - galamb... vagy pillangó?
A fehér galambok az összetartozás, a szerelem, az örökkévalóság szimbólumai. Szép látvány, amikor szélnek eresztitek a madarakat... persze ha giccsesnek tűnik a mutatvány (esetleg a vőlegény fintorog az ötlet hallatán), akkor inkább mellőzzétek. Az érdeklődők kedvéért és megnyugtatására nézzük meg a dolog mechanizmusát: a postagalamb rendkívül magasan fejlett tájékozódó képessége és a Föld mágnesességére való érzékenysége segítségével bármikor bárhonnan hazatalál a dúcába. Vagyis: semmi bajuk nem lesz, szépen hazarepülnek.

A röptetés történhet kézből vagy röptetőládából. Előbbi esetben a kosárból óvatosan kiveszitek a két hófehér galambot, miközben sem te nem ijedsz meg, sem az állatra nem hozod a frászt hirtelen mozdulatokkal. Nem csíp, nem rúg, nem harap, fogd meg bátran. Mit ne tegyél? Teljesen fölösleges az ég felé dobni látványos mozdulattal szegény madarakat, ugyanis 1. a fotón teljesen kitakarod magad a karoddal 2. a galamb is könnyebben és higgadtabban száll fel, ha egyszerűen csak szétnyitod neki a kezed.

Ha nem szeretnéd megfogni a galambokat, vagy esetleg kettőnél többet akartok elengedni, akkor a ládából való röptetés ajánlott. Gyönyörűen díszített, hófehér ládák állnak ilyenkor rendelkezésre, de a fotóst minden esetben készítsétek fel előre, mert a pillanat megismételhetetlen.

Árak:
Két galambot 15 ezer Ft-ért röptethettek, melyben a szaktanácsadás is benne van. 15 galambot ládából 20-25 ezer Ft-ért, míg 50 galambot 60 ezer Ft körüli összegért engedhettek szabadon.
További információk


Az esküvői célokra tenyésztett pillangók színesebbek, ám jóval több kell belőlük, és természetesen sehová nem fognak "hazatalálni". Ennek következtében olyan fajokat szokott válogatni az igazán elhivatott lepketenyésztő, amelyeknek példányai azon a területen honosak, ahol az esküvő zajlik. Hűvös és sötét tárolóedényben, nyugalmi állapotban érkeznek a színpompás állatkák. Fontos tudni, hogy nem minden időjárás alkalmas pillangóröptetésre: +17 fok alatt nem fognak magukhoz térni a jószágok.

A lepkék vagy borítékos kiszerelésben, darabáron rendelhetőek, vagy tucatjával. Utóbbi népszerűbb, és 3-5 tucat már igazán látványos. A röptetés után természetes élőhelyet keresnek.

Árak:
2-3 tucat pillangót 18-25 ezer forintért kaphatsz, de a kosárért és a hűtésért külön kell fizetni.

További információk


Szép és praktikus - jégdekoráció az esküvőn
Látványában téli esküvőn tudjuk elképzelni, funkcióját tekintve azonban már a nyár felé kacsintgatunk: forró nyári este, hűtött koktélok, méghozzá eldobható jégpoharakban, miközben az ételek és italok hidegen tartásáról az asztal fődíszeként is szerepet játszó jégszobor gondoskodik. Rendkívül látványos eleme a terített asztalnak, és 8-9 órán át is megőrzi szépségét és funkcióját. Kivilágítva valódi fénypontja a terített asztalnak.

A jégdekorációra nehéz lenne akár csak körülbelüli árat is mondani, minden esetben egyeztess a jégszobrászokkal. Mérettől és bonyolultságtól függően a legkülönbözőbb árfekvésekben találhatod meg a neked tetsző formát.


A boldogság kapujában: a virágkapu alattTényleg nevezik boldogságkapunak is. Romantikus, gyönyörű, hihetetlenül feldobja a kültérben rendezett esküvőket. Ne akarjátok mindenáron beltérbe nyomorítani, a virágkapuhoz tágas, rendezett park, nagy tér dukál.


Árak:

A virágkaput leginkább bérelni érdemes, hiszen a hatalmas keretet minek is vásárolnád meg? A bérleti díj 10 ezer forintnál kezdődik, és aztán a fantáziádra van bízva, hogy mivel dekorálod. Ha mégis ragaszkodsz a vásárláshoz, mert a kertedben mintegy mementóként őrizni szeretnéd életed legboldogabb napjának eme kellékét, akkor 50 ezer forintot tegyél félre rá.

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS