Fehér pompa

Nem akarsz kizökkenni az esküvői hangulatból? Varázsold új otthonotokat is hófehérré!

A fehér a legvilágosabb szín, amely minden fényt visszaver. Nem véletlenül festik délen a házakat hófehérre, ezzel teszik elviselhetőbbé a klímát odabent. De a fehér az északi, hűvösebb éghajlatú vidékek lakóinak fegyvere is a sötétség ellen.
 
Nincs még egy szín, ami ennyire semleges lenne, mégis ennyiféle jelentéstartalmat hordozna. Lehet szűzies, ártatlan – fehér a liliom és fehér az első áldozók ruhája. Lehet édes, mint a cukor és tápláló, mint a liszt. Jelentheti az ételnek zamatot adó fűszert, hiszen ez a sókristályok színe is. És természetesen lehet hideg, ugyanakkor mindent megszépítő, mint az első hótakaró, vagy szigorú és könyörtelen, mint a sarkvidék jégmezői.

Ha csupa fehérbe öltöztetjük otthonunkat, biztosan nem hibázhatunk. Ráadásul a fehér nem csupán egyetlen szín, hiszen rengeteg árnyalata van, melyeket akár keverhetünk is egymással anélkül, hogy megzavarnánk a vakító üdeséget.

Hófehér
Ez a valóban tiszta "színtelen" szín a lehető legvakítóbb, legragyogóbb árnyalat. Éppen ezért vigyáznunk kell vele, hogy ne alkalmazzuk minden területen egyforma intenzitással. Napsütötte teraszok padlózatának semmiképpen nem ajánlott, hiszen annyira visszaveri a fényt, hogy kápráztatni fog, így nem lesz kellemes napközben kint tartózkodni. Nem árt tudni azt sem, hogy bár a fehér padlóburkolat lényegesen megnagyobbítja a teret, korántsem ad olyan biztonságérzetet, mint egy sötétebb. Ráadásul minden maszat, piszok meglátszik rajta, ezért csakis olyan otthonba ajánlott, ahol nincs közvetlen kertkapcsolat, vagy odabent mindenki leveszi a cipőjét. Kisgyerekes családokban fehér kanapékárpitot sem érdemes használni. Ha mindenképpen ilyenről álmodunk, csakis levehető, mosható huzatot válasszunk.


A törtfehérről, ekrü színről és a fehér egyéb variációiról az Otthon Magazin weboldalán olvashatsz bővebben...


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS