Fókuszban az ara dekoltázsa

A tökéletes dekoltázs ugyanúgy elengedhetetlen kelléke a menyasszony megjelenésének, mint az alkathoz illő szabásvonal. Melyik megoldás a legelőnyösebb számodra?

Az alábbiakban főként a dekoltázs típusaira koncentráltunk, mert valljuk be nyugodtan: amikor megpillantjuk a menyasszonyt, a szem automatikusan elkezdi őt pásztázni - felülről lefelé. Itt dől el az összhatás, meghatározza az egész megjelenést, és jó esetben az arcot is hangsúlyozza.


Szív forma
A szívet formázó dekoltázs a legtöbb menyasszonynak remekül áll, ám különösen azoknak ajánlott, akik picit nyújtani szeretnének az alakjukon. Az egyenesre szabottal ellentétben ez - éppen a szív formából adódóan - magasít, és a melleket is szebben kiemeli, a tekintetet a dekoltázsra tereli. Okos ékszerválasztás szükségeltetik: ezúttal nem a nyakat szorosan átfogó, hanem a kissé lelógó nyakék a nyerő, merészebbeknek méretes medállal.Pánt nélküli egyenes szabás
Vállak szabadon, az előzőhöz hasonlóan pánt nélkül - az egyszerűen egyenesre szabott dekoltázs különösen az esküvői divatba cövekelte be magát, de estélyeken is gyakori választás. Óvatosan bánj ezzel a formával akkor, ha szélesek a vállaid vagy viszonylag erős a felkarod, mert a pánt nélküli modellek - különösen a "vízszintes" dekoltázs - csak még jobban kihangsúlyozzák e testrészeidet.


Szögletes (Carré)
Térjünk rá picit a pántos megoldásokra: a képen látható forma karcsúsít, ugyanakkor eleganciát kölcsönöz viselőjének. A pánt elhelyezkedése okán a nyak és a vállak hangsúlyos szerepet kapnak. Ha valóban ki szeretnéd emelni őket, és ilyen dekoltázs mellett döntesz, akkor a frizurát érdemes laza kontyként feltűzve elkészíttetni, ezzel elkerülöd a nemkívánatos takarást, ráadásul romantikát csempészel a megjelenésedbe.


 
V-kivágás
Az eddigiek közül a V formájú kivágás magasít, karcsúsít leginkább. Ha optikailag nyújtani szeretnél az alakodon, esetleg néhány kilóval kevesebbnek szeretnél látszani, mindenképpen ezt javasoljuk. A frizura kiválasztásával ismét óvatosan bánj: a "széles" megoldásokat kerüld, és kérd a fodrászodat (ha esetleg magától nem tudná), hogy inkább felfelé törekedjen az a hajköltemény. 


Carmen
Ilyen dekoltázzsal a legegyszerűbb ruhát is csodálat tárgyává tehetjük, arról nem beszélve, mennyi érzékiséget, ugyanakkor jókora adag temperamentumot közvetíthetsz általa. Értelemszerűen a nyak és a vállak ismét fókuszba kerülnek, így a tanácsunkat már sejted: ha kerekded vállakkal áldott meg az ég, vagy nem elég hosszú a nyakad, akkor felejtsd el ezt a fajta modellt.Nyakba akasztva
A pánt a nyakat öleli körül, a hát felső része szabadon van. Talán már kívülről fújod, hogy formás vállakkal rendelkezőknek kitalált modell, duci vagy túlságosan nagymellű menyasszonyok kerüljék. Ellenben ha vékony a felkarod, és azon szerencsések közé tartozol, akiknek szép hosszú a nyakuk, akkor bátran bevállahatod. Különösen szép lesz az összhatás egy pár lógós fülbevalóval és magasított frizurával.


KM


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS