Gyors esküvők, még gyorsabb válások

Mindent elsöprő érzelmek, világraszóló menyegző, viharos kapcsolat, majd gyors válás – akár egy forgatókönyv. Csak éppen ezt a mesét a sztárok való élete ihlette. Az elmúlt esztendőkben számos híresség állt meggondolatlanul oltár elé, majd rövid időn belül – immár józan fejjel – beadta a válókeresetet.

8. helyezett
Hét hónap: Courtney Thorne-Smith

Az Ally McBeal és a Melrose Place szőke színésznője, Courtney Thorne-Smith 1998 októberében mondta ki az igent kedvesének, dr. Andrew Conrad genetikusnak. A pár mindössze néhány hónapnyi járás után állt az oltár elé – meggondolatlanul. Tulajdonképpen nem is jutott idejük arra, hogy igazán megismerjék egymást. A férfi szinte minden idejét a kutatásainak szentelte, míg Courtney az Ally McBeal legújabb részeit forgatta Los Angelesben. „Csupán hétvégenként találkozunk, de nagyon boldogok vagyunk. Nem tervezzük, hogy összeházasodunk. Én egyébként sem vagyok házasságpárti. Szerintem két ember papír nélkül is tökéletesen boldog lehet” – nyilatkozta a színésznő 1998 nyarán. Józan szavai ellenére mégis kimondta az igent, ami mindössze néhány hét alatt boldogtalanító nemmé változott. Pedig az esküvő az év egyik legrangosabb társasági eseménye volt, szinte minden lap a címlapján közölte a párról készült fotókat. Az InStyle magazin nemes egyszerűséggel az év esküvőjének nevezte az öt napig tartó, Hawaiin rendezett lagzit. A boldogság mindössze hét hónapig tartott. A pár válása talán még a násznál is nagyobb szenzációt keltett. A hajdani házastársak sokáig képtelen voltak megegyezni az anyagi javakat illetően, és házassági szerződés nem lévén, az ügyvédeknek nem volt könnyű dolguk, hogy a marakodó feleket kiengeszteljék. „Két csodálatos pillanat volt az életemben. Az egyik, amikor férjhez mentem. A másik, amikor elváltam” – mondta a harminchét esztendős Thorne-Smith a US Weekly magazinnak.

7. helyezett
Öt hónap: Charlie Sheen
Charlie Sheen 1995 szeptemberében vette feleségül Donna Peele színésznőt. A gyors házasság oka a rossz nyelvek szerint a csinos, fiatal és nagyon szerelmes lány áldott állapota volt. A házasság mindössze öt hónapig tartott. A színész az együtt töltött rövid idő alatt is folyamatosan – legfőképp pornószínésznőkkel – csalta Donnát. Pontosan azután váltak el, hogy megszületett közös gyermekük, Cassandra. Charlie Sheen a házasságuk idején élte lázadó korszakát. A rendkívül tehetséges és sikeres színész a kilencvenes évek hajnalától egészen a végéig elsősorban botrányai, kicsapongásai, rendőrségi ügyei miatt került az érdeklődés fókuszába, és nem filmes sikerei okán. Számos elvonókúrát és rehabilitációs intézetet megjárt, és három alkalommal börtönbe is került. Ebből kétszer azért, mert ittas és kábítószeres állapotban kékre-zöldre verte állapotos feleségét. „Fiatalkoromban sokat hibáztam. Soha nem tudom jóvátenni azokat a szörnyűségeket, amiket akkoriban elkövettem. Nincs mentségem a fiatal éveimre. Tulajdonképpen csak egyet tehetek: a jövőben megpróbálok megváltozni” – vallotta be egyszer Sheen, aki azóta újabb két házasságon és váláson van túl. Második és harmadik neje is azért vált el tőle, mert fizikálisan bántalmazta. Legutóbbi neje, Brooke Mueller fel is jelentette a drogfüggő színészt. 

6. helyezett
Négy hónap: Colin Farrell

Az ír származású rosszfiúról, Colin Farrellről meglehetősen nehéz elhinni, hogy egyetlen nő képes hosszú távon lekötni a figyelmét. Amikor 2001 nyarán oltár elé vezette a gyönyörű, tizenkilenc esztendős angol színésznőt, Amelia Warnert, a világ felkapta a fejét. Sokan nem jósoltak nagy jövőt a házasságnak, és a kétkedőknek ezúttal igazuk is lett. A pár mindössze négy kerek hónapot töltött együtt, amikor úgy döntöttek, hogy jobb, ha külön utakon folytatják. Pedig Pacific Island-i esküvőjük nem nélkülözte a luxust és a fényűzést. Tulajdonképpen mindenre költöttek, csupán jegygyűrűre nem. A különc férj ötlete volt, hogy gyűrű helyett inkább tetováltassák a gyűrűsujjukat. A válás után meglehetősen nagy gondot okozott a párnak, hogy eltüntessék hajdanvolt szerelmük emlékét. Farrell nem búslakodott a szakítás után, szinte mindenkivel lefeküdt, aki az útjába került. Oldalán válogatott szépségek jelentek meg az elmúlt években, egy ideig Britney Spearsszel is gyűrte a lepedőt. „Nem keresem az igazit, várom, hogy rám találjon. Megházasodni mindenesetre többet eszem ágában sincs. Nem nekem való. Egyszer megpróbáltam, nem sikerült, több alkalom nem lesz. Örökre elegem van az egészből” – mondta Farrell, aki konok elhatározásán kisfia születése után sem változtatott. A gyerek édesanyjával, Kim Bordenave modellel néhány hónapot töltöttek együtt, és amikor kiderült, hogy az asszony gyermeket vár, Colin azonnal elhagyta. Kisfia születésekor sem volt jelen.

Folytatás: Nők Lapja Cafe


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS