Ha a menyasszonynak rövid a haja...

Az esküvői magazinok modelljei szinte egytől egyig csodás kontyot viselnek, a fejdíszek jelentős része is kontyhoz készül. Mit tegyél, ha neked juszt is a rövid haj áll jól?

Nem kell mindjárt póthajon gondolkodnod, bár az is megoldás lehet. Ha viszont azért hordasz rövid hajat, mert az kimondottan illik a karakteredhez, akkor a póthajjal kellemetlenül fogod magad érezni. Légy önmagad az esküvődön is, és hidd el, hogy rövid hajból ugyanúgy lehet alkalmi frizurát varázsolni, mint hosszúból.


A fodrászok azt szokták kérni, hogy a ruha fényképét is vidd magaddal, amikor a frizuráról egyeztettek. Valóban ez legyen a sorrend. Ha a ruha is a személyiségedhez illik, ahogy rövid fürtjeid, akkor semmi csorba nem esik az összhatásban, és a fodrász dolgát is jelentősen megkönnyíted.

Milyen kiegészítő jöhet szóba rövid haj esetén, és mi az, amit inkább kerülj? Való igaz, hogy a fátyol jobban illik a hosszú hajhoz, de nem kell feltétlenül lemondanod róla. Mindenképpen a rövidebb fátylak között keresgélj, de jó ötlet például a - mintegy jelképesen - tüllt is tartalmazó fejdísz.

Amit a fátyolnál előnyösebbnek gondolunk a rövid hajú menyasszonyok számára: kecses, nem túl hivalkodó tiara, apró virágok, strasszokkal és virágokkal díszített hajpánt, csat, fésű. A 2010-es évben a hangsúlyosabb virágdíszek is hódítanak: ha illik a ruhádhoz és a személyiségedhez, nyugodtan bevállalhatod. Ahogyan valószínűleg jól áll a vagány rövid hajadhoz valamilyen teljesen egyedi, extravagáns fejdísz is - ezzel kapcsolatban azért tarts egy kis közvélemény-kutatást a végső döntés előtt.

Az idei fejdíszek között a toll is trendi alapanyagnak számít, bár sokan idegenkednek tőle. Két, teljesen különböző frizurát így dobhatsz fel tolldíszek segítségével:

Amennyiben a hagyományosabb megoldások híve vagy, lássunk ilyen jellegű fejdíszeket is rövid hajban. A két kiválasztott frizura ismét szándékosan más és más, hogy lásd, mennyire szép tud lenni konty nélkül is a menyasszony, és hogy a fátyol sem feltétlenül felejtős.

Mivel a kevesebb néha több, a legegyszerűbb megoldásokkal is elkápráztathatod a párodat és a násznépet. Az apró virágok legyenek összhangban a ruháddal és a csokroddal, míg a masnis verzió kimondottan hozzáillő ékszerekkel válik látványossá.

Előfordulhat, hogy egyáltalán nem szeretnéd díszíteni a hajadat. Ebben az esetben a hangsúlyt az arcodra terelheted, nemcsak a mutatós sminkkel, hanem nyakékkel, fülbevalóval is.

KM
 


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS