Házasságmentő nászajándékok

Sokszor kérdezik tőlem, hogy mi a tökéletes nászajándék. Ezúttal ajánlok néhány olyat, ami hosszú távon bebiztosíthatja a pár harmonikus házasságát.

Kis pakolós kosár vagy dekoratív doboz
A feleség egész délután pakolt, takarított, a férj hazajön és a zsebéből (honnan máshonnan) töménytelen mennyiségű kacatot pakol elő: kulcs, nyugta, parkolócetli, pénztárca, aprópénz, fülhallgató, iPod, telefon, munkahelyi telefon, toll, pendrive, gemkapocs... stb. A felhalmozódó kacatok szanaszét gurulását az ifjú feleség meredve nézi, majd kitör belőle az őssárkány, hogyaszondja: "egésznapcsaktakarítottamtemeg..." A tuti megoldás egy (vagy több) kisméretű kosár vagy dekoratív doboz, amibe az ifjú férj bátran beledobálhatja a vackait munkából hazajövet. A nálunk "vackos doboznak" nevezett tárgy így megelőzi a napi hisztit a kulcsról, amit "megint nem találok, mert én ide tettem, de te elraktad valahova."

Melegítő takaró
Hány olyan pár van, akiknél a férj télen is nyitott ablaknál, míg a feleség nyáron is gyapjútakaróval alszik? Az éjszakai hideg-meleg háború, ablaknyitogatás és takaróráncigálás helyett egy remekbeszabott melegítős takaró kiváló megoldás lehet. A fázósabb fele a párnak egyszerűen maga alá teszi vagy eleve ezzel takarózik. Egyszerre megszűnik a nálunk "ablakháborúnak" becézett éjszakai jelenség.

Alvómaszk
Csupán azért, mert a férj nem álmos, a feleség még alhat. De ki szeret úgy aludni, hogy közben egy olvasólámpa világítja meg az arcát? A jobb minőségű alvómaszkot feltéve a fény már nem probléma többé - a pasi csendes motoszkálása pedig kifejezetten altató jellegű. Egy extra tanács: ha nem rószaszín vagy párducmintás a maszk, akkor a férj is használni fogja.

GPS
Már egy órája idegesen morog, amikor a térkép kinyitását javaslod, mert neked meggyőződésed, hogy ezt a sarkot már kétszer elhagytátok. A benzinkútnál is jártatok már, de ő nem hajlandó kiszállni segítséget kérni. Ha megszólalsz, hogy te megnézted a GoogleMaps-en az utat, és amott kellett volna jobbra fordulni, akkor végleg el fogja veszíteni az önuralmát. Ennél célszerűbb egy GPS navigációs ketyere, ami nemcsak megmutatja az utat, de kedves férjünk nagyképűen kikapcsolhatja a "sebességhatár átlépése riasztás" opciót, mert "neki ne mondja meg egy gép, hogy mennyivel menjen". Gondtalan Pasi Sofőr - ez a három betű jelentése.

Kérjétek nászajándékba bármelyiket a fentiek közül, de az se baj, ha az első házassági évfordulótokra egymást lepitek meg velük.

Tóth Mihály ceremóniamester
 


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS