Koktélvariációk esküvőre

Alkohollal vagy anélkül - a koktélok szemet gyönyörködtető látványa és változatos ízvilága üde színfoltja az esküvőknek.

A ceremónia után a násznép alig várja majd, hogy koccinthasson a boldogságotokra. Ha igazán az ünnephez méltó módon szeretnéd emlékezetessé tenni ezt a pillanatot, válogass az alábbi koktélok közül. Nemcsak az ízük fantasztikus, de megjelenésükkel is különlegessé teszik bármelyik ünnepi tósztot.



Caipirinha (alkoholmentes)
Hozzávalók:
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 lime
- 4 cl maracuja nektár
- erősen szénsavas ásványvíz

Elkészítés:
A barnacukrot longdrinkes pohárba tesszük, majd a felszeletelt lime-mal jól összekeverve, a gyümölcsöt kissé megtörve elérjük, hogy a cukor megolvadjon. Feltöltjük a poharat tört jéggel, majd ráöntjük a maracuja nektárt és az ásványvizet. Díszítésként lime darabokat tehetünk rá.


Zöld Buddha (alkoholmentes)
Hozzávalók 150 ml-hez:
- 2 teáskanál zöldtea
- 1 lime
- 2 ágacska friss citromfű
- 300 ml magnéziumtartalmú ásványvíz

Elkészítés:
A zöldteát 50 ml felforralt, majd langyosra hűtött vízzel felöntjük, és 3 percig állni hagyjuk. Szűrés és teljes hűtés után a lime kifacsart levét hozzátöltjük, és jól lehűtött ásványvízzel hígítjuk. Friss citromfűvel díszítjük.


La Isla (alkoholos)
Hozzávalók:
- 1 lime
- 1 teáskanál barnacukor
- 2 cl maracuja nektár
- 4 cl cachaca
- ásványvízből készült jégkockák
- szénsavas ásványvíz

Elkészítés:
A lime-ot felszeleteljük és longdrinkes pohárba tesszük. Hozzáadjuk a barnacukrot, és az egészet alaposan összetörjük. Tegyük bele a jégkockákat, és töltsük fel a maracuja nektárral, a cachacával és ásványvízzel.


Shirle Temple (alkoholmentes)
Hozzávalók:
- 15 ml gránátalma szirup
- gyömbér vagy citromlé

Elkészítés:
A poharat megtöltjük tört jéggel, beleöntjük a gránátalma szirupot, végül ízlés szerint limonádéval vagy gyömbérrel adjuk meg a pikantériáját.


Pina Colada (alkoholos)
Hozzávalók:
- fehér rum
- kókuszlikőr
- ananászlé

Elkészítés:
A jeget a shakerbe töltjük, hozzáadjuk a rumot, a kókuszlikőrt és az ananászlét. Jól összerázzuk és pohárba öntjük. Ananásszal vagy koktélcseresznyével díszítjük.


Batidas (alkoholos)
Hozzávalók:
- 2 rész cachaca
- 12 dkg ananász
- 1/2 teáskanál kristálycukor
- jégdara

Elkészítés:
A jégdarát, cachacát (vagy fehér rumot), a cukrot és az előzőleg feldarabolt ananászt mixerbe tesszük. Alaposan összeturmixoljuk, majd pohárba töltjük a keveréket.


Margarita (alkoholos)
Hozzávalók:
- 2 rész tequila
- 1 rész triple sec
- 1 rész citromlé
- Só

Elkészítés:
A koktélos pohárra sóperemet készítünk (a pohár szélét megnedvesítjük citromdarabbal és sóba mártjuk). Triple sec, tequila és citromlé kerül ezúttal a shakerbe. Jól összerázzuk és pohárba töltjük, majd citromszeletekkel díszítjük.


A pálmák csókja (alkoholmentes)
Hozzávalók 300 ml-hez:
- 200 ml ananászlé
- 30 ml juharszirup
- 100 ml kókusztej
- friss ananász a dekorációhoz
- 200 ml enyhén szénsavas ásványvíz

Elkészítés:
Az ananászlét, a juharszirupot és a kókusztejet összeturmixoljuk, majd longdrinkes pohárba töltjük. Felhígítjuk ásványvízzel, és ananászdarabokkal, -levelekkel díszítjük.


Red Sunset (alkoholos)
Hozzávalók:
- 200 g görögdinnye
- 1 szelet dinnye a díszítéshez
- 4 cl campari
- 2 cl citromlé
- ásványvíz

Elkészítés:
A dinnyét kimagozzuk, meghámozzuk és összeturmixoljuk a camparival és a citromlével. Tört jéggel töltött pohárba öntjük a mixet, majd ásványvízzel hígítjuk.


Riviera (alkoholos)
Hozzávalók:
- 5 cl narancslé
- 1 cl citromlé
- 1 cl curacao
- szénsavas ásványvíz
- koktélcseresznye
- karambola

Elkészítés:
A narancs- és citromlevet összekeverjük, ásványvizet adunk hozzá, és a curacaot óvatosan, lassan csorgatjuk bele. A koktélcseresznye és a karambola dekorációs célokat szolgál. A végeredmény szép és finom egyszerre.

 KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS