Menj biztosra! A porcelánbőr titka

Édes mindegy, hogy milyen sminket készítesz, a hibátlan arcbőr "kötelező" alap. Nem elég a jó alapozó és a korrektor, ennél többről van szó. Ne aggódj, te is kijavíthatod a hibákat, eláruljuk, mit kell tenned!

Jeges megoldás

A hideg hatására az arcbőr feszesebbnek hat, úgyhogy elő a jégkockákkal! Nemcsak ébredés után, de az esti fellépésed előtt is jól jön a hideg felfrissülés. Mindkét kezedben legyen egy-egy jégkocka, és finoman, de alaposan simítsd át velük a letisztított arcbőrödet. Ne feledkezz el a nyakadról és a dekoltázsodról sem! A legjobb, ha előre készülsz ezekre az esetekre, és a mélyhűtőben ott sorakoznak a hagyományos jégkockák mellett a szépítő jégdarabok is. Nem bonyolult a dolog, ne aggódj! Főzz egy erős zöld teát, hagyd kihűlni, és ezt fagyaszd le, így a tealevelek frissítő és antioxidáns hatását is kiaknázhatod. Áldásos a jeges ubi is: reszelj le egy uborkát, csavard ki a levét, és tedd a mélyhűtőbe, hogy a jégkocka igazi tonikbombaként hasson a bőrödre.

Tömd be a lyukakat!

A tág pórusoktól a bőröd a valóságosnál idősebbnek és fáradtabbnak látszik, ráadásul az alapozó és a korrektor is szívesen beleül ezekbe a mélyedésekbe, amitől nemhogy kisebbnek tűnnek, hanem még inkább feltűnővé válnak. A tonizálás nem mindig elég, ha nagyítós tükör nélkül is látszanak már a kitágult pórusok, akkor hathatósabb segítségre van szükséged. Az arckrémed mellett be kell szerezned pórusösszehúzó készítményeket is, és rendszeresen használnod is kell őket.

Kötelező mozgás

A rendszeres sportolástól az alakod remek lesz, de gondoltál már arra, hogy az arcizmaidnak is sportolniuk kellene? Az edzések során ugyan javul a keringésed, és ez hosszú távon az arcbőrödnek is jót tesz, de ne elégedj meg ennyivel, ha igazán szép bőrre vágysz! A sminkelést megelőző arctisztítást és krémezést kösd össze az izmok megdolgozásával: apró csipkedésekkel és paskolással "rázd fel" a bőrödet.

Az alapozónak is alapozd meg a helyét

Tudom, hogy nehéz felrúgni a beléd vésődött szabályt – a sminkelést az alapozóval kell kezdeni –, de hidd el, megéri. A bőrtökéletesítők nem a foltokat tüntetik el, hanem a bőr felszínét teszik egyenletessé. Használatuk után az alapozó sokkal szebben simul, és szó szerint ragyogóbb hatást tudsz elérni. Használatuk nagyon egyszerű, csak két dologra kell figyelned. Először is: ne akard bemasszírozni őket, csak finoman simítsd rá a bőrödre, hiszen pont az a lényeg, hogy a bőr felszínén dolgozzon. A másik fontos tudnivaló, hogy a felvitelüket követően várj egy picit, mielőtt a korrektort és az alapozót használni kezded.

A szemed környékére: jég, koffein és szilikon

Szerintem nincs olyan nő, akinek a szeme körüli területen ne lenne valami gondja, amely nehezíti a sminkelést. Vagy a karikák, vagy a duzzanat, vagy az apró szarkalábak jelentenek problémát. A legegyszerűbb a duzzanatok kezelése: ha fokozzuk a mikrokeringést, akkor a felgyülemlett, sejt közötti folyadék apadni fog, és a duzzanat visszahúzódik. A jégkocka mellett valamennyi frissítő hatású (többnyire koffeint is tartalmazó) szemkörnyékápoló segít ebben. A keringés fokozásával többnyire a sötét karikák is halványulnak, de ezeket csak korrektorral tudod elfedni. Az apró ráncocskákat időről időre kívülről is feltöltheted: a szilikonos szemkörnyékápolók belesimulnak a mélyedésekbe. Ha ilyet használsz, akkor ütögesd bele a barázdákba a krémet, és hagyj időt a "száradásra", mielőtt tovább sminkelsz.

Folytatás: Nők Lapja Cafe
Szerző: Lőrincz Andrea


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS