Menyasszonyból feleség

Az ara éjfélkor leteszi csodaszép ruháját, és menyecskének öltözik. Ezzel jelképesen felvállalja, hogy immár feleség. A rikító piros, magyaros, kötényes verzió a nyerő, vagy vannak alternatívák?

Mielőtt a kérdésre válaszolunk, szögezzük le, hogy az átöltözésnek - az említett jelképes értelmezés mellett - praktikus vonatkozása is van: csaknem egész nap a menyasszonyi ruhában mosolyogtál, néha pedig izzadtál az izgalom és tánc miatt, így most fellélegezhetsz, hogy könnyedebb öltözéket vehetsz magadra.

Első tanácsunk: legyen tényleg lazább viselet a menyecskeruha! Mostanra oldódott benned a feszültség, kezdődik a bulisabb fejezete az esküvőnek, valószínűleg sokat fogsz táncolni, és mindezt megkeserítheti a kényelmetlen öltözet. Persze ha szereted például a fűzőt, és nem most első alkalommal van rajtad, nem áll szándékunkban eltántorítani tőle, de a javaslatunk ugyanaz, mint a cipő esetében: "járasd be" időnként otthon a ruhát és cipőt egyaránt, derüljön ki időben, ha valami nem stimmel.

Színét tekintve a menyecskeruha hagyományosan piros vagy bordó, de láttunk már kék, zöld, lila ruhát is az ifjú feleségen éjfél után. Egy a lényeg: a fehéret felejtsd el, a rózsaszínt pedig hagyd meg a koszorúslányoknak! Fazonját tekintve a menyecskeruha is lehet az abroncsos kategória, amennyiben ragaszkodsz hozzá a nagy napodon, de sokkal elterjedtebb és kényelmesebb a csupán térd alá érő vagy még annál is rövidebb fazon. Arról nem beszélve, hogy ha jól választod meg a színt, akár később is felveheted alkalmi viseletként, míg egy abroncsos ruháról ugyanez kevésbé mondható el.

Lássunk két gyönyörű ruhát a Shalia Sposa Szalon kínálatából. Mindkettő lélegzetelállító (a fűző miatt talán szó szerint is), de míg az elsőt valószínűleg nem tudod más alkalommal felvenni - így inkább a kölcsönzése javallott -, addig a párja kitűnő esti viselet lehet.

   

A színkavalkád érzékeltetésére összegyűjtöttünk néhány darabot különböző kollekciókból, melyek jól tükrözik az idei divatot.

Ha mégis a pirosnál maradnál, nem kell visszariadnod a merészebbnek tűnő megoldásoktól. Képünkön a bő muszlinnadrágot piros selyem fűző egészíti ki, amit a levehető muszlinsállal nyakba is köthetsz.

 

Tippünk: nem rossz ötlet többrészes ruhát választani: a két- vagy háromrészes menyasszonyi ruhának elég a fölső darabját lecserélni éjfélkor, és máris kész az új asszony!

Ez esetben a fehér szoknya maradt, és a fűzős fölső cserélődött le, de ugyanez fordítva is lehetséges. Ügyesen variálva a kiegészítőkkel teljesen más lesz a végeredmény, miközben spóroltál is.

Bármilyen ruhára is váltasz éjfélkor, élvezd maradéktalanul az est hátralevő részét, hiszen immár férjes asszony vagy!

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS