Milyen a tuti esküvői lábbeli?

Röviden megfogalmazva divatos, kényelmes, csinos, illik a ruhához és az arához, továbbá nem okoz gondot eltölteni benne egy fél napot. Konkrétabban is kíváncsi vagy a válaszra?

Rendben, akkor meg fogjuk nézni a kínálatot, de először is élnénk néhány javaslattal. Legelőször biztos a ruhán gondolkodtál el, de a próbákon viszonylag hamar felmerül a kérdés, hogy milyen cipővel vennéd fel. Legalább a sarok magasságával tisztában kell lenned, hogy a ruha hossza tökéletes legyen, de őszintén szólva nem rossz ötlet már konkrét lábbelivel ruhapróbára indulni. Na de akkor cipőhöz válasszam a ruhát? Tyúk vagy a tojás legyen előbb?

Ideális esetben már előzetesen elég konkrét elképzelésed van a ruha stílusáról, díszítéséről, esetleg anyagáról is, így a cipő kiválasztása sem fog nagy gondot okozni. Ha nem így van, és nyitottan állsz a ruhakereséshez, akkor sem történik semmi, ha előbb a fontosabbnak tartott ruha problémája kerül sínre. Ilyenkor is vigyél magaddal egy akkora sarkú cipőt, amilyet viselni szeretnél, mert adott esetben a nem éppen sudár termetű vőlegényedet fölülről fogod szemlélni, ha a ruha hossza extra magas sarkat követel.

Persze nemcsak a párod magassági korlátai, hanem a saját kényelmed okán is dönthetsz az alacsonyabb sarok mellett. Abban az esetben azonban, ha jól látszik a cipő a ruha alatt, inkább lebeszélnénk róla, hisz a magas sarok sokkal kecsesebb, nőiesebb, kihangsúlyozza a formás bokát.

Apropó formás lábak: mi van akkor, ha nem tartod annak a sajátodat? Csípőből jön a válasz, hogy a ruha majd eltakarja, de biztos lehetsz benne, hogy adódnak helyzetek, amikor jól látszik legalább a cipő orra, szóval a ruhával való összhang akkor is stimmeljen, ha a hangsúlyt nem erre szeretnéd fektetni. No és mi a helyzet az extra kicsi vagy extra nagyméretű menyasszonyi lábakkal? Ne csüggedj, van megoldás: ugyan nem olcsó móka az egyedi tervezésű cipő beszerzése, de ha már a szükség ezt kívánja, legalább tökéletesen a ruhához tervezett cipellőt kaphatsz, amit mintha a lábadra öntöttek volna. Hagyományos méretekben ezt ugyebár nem garantálja senki, szóval nézd a dolog pozitív oldalát.

Természetesen nemcsak az extrém méretek miatt dönthetünk egyedi cipő mellett: Vágó Réka honlapján például igazán exkluzív darabokat találsz, formatervezett esküvői cipői külföldön is méltán szereztek hírnevet. Kérheted a cipőt a ruha anyagából, selyemből vagy szaténból, és garantáltan a legújabb trendet fogja tükrözni a végeredmény.

De milyen is ez a bizonyos trend idén? Nem nehéz kitalálni, hogy szépen tükröződik a cipőkön is a menyasszonyi ruhák által diktált irányvonal. A fehér nem kötelező, lehet helyette aranyosan vagy ezüstösen csillogó a topánka, és ahogyan alább látszik, visszaköszönhetnek a ruhákon idén oly divatos virág- illetve tolldíszek is.

Mire ügyelj, amikor cipőt választasz?

Első látásra beleszerethetsz a legfinomabb anyagú lábbelibe, de ha kerti party is vár rád, inkább mellőzd. Nagyon gyorsan bepiszkolódik, és az bizony nem szép látvány. Esős időben egyébként befújhatod a cipőt impregnáló spray-vel, hogy elkerüld a beázást.

Érdemes késő délután vagy este cipőt választani. Bár mi magunk 1-2 centivel alacsonyabbak vagyunk este, mint reggel, a láb méretére ez nem igaz. Fárasztó nap után épp a lábunk nő meg, akár fél számot is.

Ha széles a lábfejed, ne akard bepasszírozni a méretednek megfelelő keskeny darabba, válassz eggyel nagyobbat, és egy talpbetéttel még jó lehet. A betét egyébként tánc közben is stabil érzetet kelt.

Vedd meg időben a cipőt, járj benne, mozogj, táncolj, persze elnyűni nem kell a jeles alkalom előtt. Elég, ha a lagzi éjjelén annyit tudsz táncolni benne, hogy hajnalra megkopjon, és ne kelljen idő előtt ledobni.

KM


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS