Milyen lesz az idei esküvői körömdivat?

Az esküvő napján a kisujjunk körme hegyéig ünnepi díszbe öltözünk. Ahogy a menyasszonyi ruhák a divathullámoknak megfelelően változnak, a köröm díszítése is igazodik az aktuális trendekhez.

Mielőtt belevágnánk abba, hogy milyen legyen idén nyáron az a bizonyos felékesített kacsó, eláruljuk, hogy mostanában több apropója is van a "körömtémának". Április 10-én a műkörmös szakma trendalkotó rendezvényére kerül sor a Batthyány téren, ahol a szezonnyitó újdonságokkal találkozhatnak az érdeklődők - tudtuk meg a www.mukorom.hu híreiből. A múlt hónapban pedig  a düsseldorfi műkörömépítő világbajnokságon, ahol 25 ország szakemberei mérték össze tudásukat, a Magyarországot képviselő Malkné Vígh Mária nemhogy dobogós lett - ami magyaroknak eddig csak álom maradhatott - hanem minden korábbi nagy nemzetközi mestert maga mögé utasítva megnyerte a versenyt. Ráadásul a legutóbbi "körmös olimpiát" is egy magyar nyerte meg Londonban.

Szakemberek terén tehát jól állunk, és ők bizonyára készséggel tesznek javaslatokat, ha a nagy napon trendi szeretnél lenni. Ennek ellenére nem árt, ha addigra már neked is van elképzelésed.

Bár az esküvői köröm díszítése hagyományosan a fehér színre épít, idén a tavaszi-nyári szezon divatszíneit mindenképpen érdemes figyelembe venned, ugyanis remekül illeszkednek a menyasszony királynői megjelenéséhez. A smink terén például a tavasz és nyár nagy slágerei a korall- és homok árnyalatok, valamint a sejtelmes arany. A legnagyobb kozmetikai márkák kollekcióihoz szinte kivétel nélkül az aranyló homokot idéző körmöket javasolják a szakemberek.

Az arany egyébként is gyakorta előfordul alkalmi viselet színeként... persze az esküvőn nem dominálhat jobban a fehérnél, viszont annak káprázatos kiegészítője lehet a körmökön. Az árnyalatra azonban vigyázz, legyen elegáns, és ne giccses - vagyis inkább fakóbb, pasztell, mint rikító sárga arany. A képen látható "rózsás" árnyalatok - melyek nem feltétlenül mindig rózsaszínt jelentenek! - szintén divatosak 2010-ben.

A körömdivatban idén rendkívül népszerű ugyan a türkiz és a magenta, de kevésbé bevállalós menyasszonyok is megnyugodhatnak, mert szerencsére a pasztell színek ugyancsak főszerepet kapnak. Izgalmas újdonság a pasztell és erőteljesebb színek kombinálása, de esküvői köröm esetében ez a bizonyos "erőteljes" ne a köröm alapszínében, hanem a motívumokban jelentkezzen. Az arák számára külön öröm, hogy a Swarovski kristályos díszítés még inkább előtérbe kerül idén.


A francia köröm 2010-ben háttérbe szorul, bár úgy tűnt, hogy nem akar kimenni a divatból. Visszavonulása talán nem végleges, de ha trendi akarsz lenni, akkor kissé merészebb irányba mozdulj. Ahogyan a menyasszonyi ruha sem minden esetben fehér - sőt, lehet akár fekete -, a köröm dísztítésében is a változatos színek és formák jelennek meg idén. Az összhang minden esetben lebegjen a szemed előtt. A körmöd színe ne csak a ruhához igazodjon, hanem például a kezedben tartott csokorhoz ugyanúgy, mint a sminkedhez. Ahogyan a menyasszonyi ruhákon idén jellemzőek a virágmotívumok, úgy ez a körmökön is jelentkezik.


Aki a hétköznapokon műköröm-párti, az valószínűleg az esküvőjén sem fog lemondani róla. Akad, aki csak erre az alkalomra próbálja ki a műkörmöt - ebben az esetben érdemes előtte picit szokni a viselését. A műköröm zselés alapjába gyönyörű mintákat lehet gravírozni, árnyalt, leheletfinomságú motívumokat álmodhatsz magadnak. A díszítő strasszok nem feltétlenül fehérek, de ne ess túlzásokba a színekkel. Bámulatos műkörmök készíthetők hologramos lapokból is.

Tipp: ahogyan a fodrász próbafrizurát, a kozmetikus pedig próbasminket készít az esküvő előtt, úgy a műkörmösöddel is hasonlóképpen járjatok el.

KM


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS