Őszi-téli sminktrendek

A lényeg: szürke szemfesték és az ajkakon meggypiros vagy szederszínű rúzs. A trendi irányzatokból az esküvői sminkednél is válogathatsz...

Akár füstös szemsminket készítesz, akár klasszikusan árnyékolod a szemhéjadat, most a szürke szín a befutó. Ennek a kék szeműek örülhetnek a legjobban – persze ők eddig is be-belopták ezt a színt a sminkjükbe, tudván, hogy remekül passzol a szemszínükhöz –, de a zöld és a barna szeműek is csodás hatást érhetnek el, csak a szürke megfelelő árnyalatait kell választani. A szürke minden változatát láthattuk a kifutón vonuló modelleken, az egészen halványtól a feketébe hajlóig, az ezüstösen fénylőtől a selymes mattig. Irány a legközelebbi drogéria sminkesrészlege, de ne siess! Bátran és ráérősen próbálgasd a színeket először a kézfejeden, aztán akár a szemhéjadon is. Menjetek együtt a barátnőddel, akiről tudod, hogy őszinte lesz veled, és megmondja, mi áll jól neked. Ha profi tippeket szeretnél személyre szabva, akkor jelentkezz egy ingyenes sminkelésre, szinte minden drogériában szerveznek ilyen programokat.


Sötét rúzs

Nem akármilyen sötét! A mélylilát és a barnát most egy kicsit háttérbe szorítja a sötétpiros, a bordó, a fekete szeder színe. Bár a sminkesek ezeket a színeket is előszeretettel az ujjukat használva viszik fel a modellek ajkára, otthon csak a bátrak kísérletezzenek ezzel a technikával, mert a sötét rúzs maszatolva könnyen nevetséges külsőt eredményezhet. Inkább használd a rúzsecsetet, és szerezz be egy szájceruzát. Az utóbbival megadhatod a festés keretét, és alapként is használhatod, nyugodtan satírozd el az ajkadon a rúzs felvitele előtt, ezzel még tartósabbá teheted a sminkedet. Ha hosszan tartó hatásra vágysz, akkor teljesen áttetsző púderrel fixáld le a rúzsodat.


A szemhéjtus és a fekete szemceruza tartja magát


Nem kell lemondanod a szemet kiemelő fekete kontúrvonalakról, ez változatlanul trendi. Nyugodtan húzd túl a vonalat a külső szemzugon, és alakítsd mandula formájúra a szemedet! Minél hangsúlyosabb, annál jobb. Ez a szemsmink akkor mutat igazán jól, ha az arcodat kicsit "beesettre" színezed, az arcpírt – amely jelen esetben a barna felé hajlik – a halántékodtól indítsd, és közvetlenül az arccsont alá vidd fel.

A krémesen lágy fekete szemceruzát és a fekete-sötétszürke szemfestéket egymásra rétegezve és egy kicsit elmaszatolva divatos rockos sminket készíthetsz magadnak. Fontos, hogy a szem alatti részen is bőven legyen festék, pont úgy, mintha sminkben aludnál el (nem lenne szabad, de néha olyan jólesik lázadni), és éjjel elmaszatolódna a festék.Az őszi avar színei a szemeken

Rozsdabarna, rezes csillogás, selymes khakiárnyalatok, picit okkeres sárgászöldek. Gyönyörűen passzolnak minden szemszínhez. Akkor divatos igazán, ha nem spórolsz velük, a leheletnyi helyett most bőségesen vidd fel a szemhéjpúdert, és nyugodtan satírozd el az alsó szempillák alatt is. Natúr smink mellett mutat igazán, tehát kötelező a természetes hatású alapozás, a feltűnésmentes árnyékolás a bőrszínhez passzoló arcpirosítóval, és az ajkadra maximum szájfény kerüljön, de még jobb a picit fényes ajakír.


Folytatás: Nők Lapja Cafe
Szerző: Lőrincz Andrea


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS