Párkapcsolati leckék a Szex és New Yorkból

Carrie, a lelki társára vadászó idealista; Miranda, a cinikus; Samantha, a nimfomán és Charlotte, a konzervatív romantikus, aki szerint a végzet intézi, hogy megtaláljuk az igaz szerelmet. Mit tanulhatunk a hibáikból és az erényeikből?

1. Szakadjunk el a lányfalkától!

Amikor Carrie Párizsban van, Mr. Big azt mondja otthon a másik három nőnek: „Ti jelentitek a legtöbbet az életében. Egy férfi boldog lehet, ha negyedikként be tud futni ebben a versenyben.” Ők azt hiszik, Big ezt bóknak szánta, pedig inkább panasznak hangzik.

Lecke: Ha nem a pároddal beszéled meg a felmerülő problémákat, kivonod a kapcsolatból azokat az energiákat, amelyek előrevihetnék a közös szekeret. Döntsd el, kihez akarsz igazán közel kerülni, a barátnőidhez vagy a férfihoz, akit szeretsz!

2. Az ellentétek a legjobbat hozhatják ki mindkét félből

Gondolta vajon a munkamániás sztárügyvéd Miranda, hogy egy pultoshoz megy majd feleségül? Kezdetben halálra idegesíti Steve kényelmes hozzáállása az élethez, de Miranda végül rájön, hogy ő maga dolgozik túl sokat, és irreális elképzelései vannak a tökéletességről. Mindketten arra bátorítják a másikat, hogy változzon, és a kompromisszum meglágyítja személyiségük szélsőségeit.

Lecke: Nem kell a személyiséged alapjait megváltoztatnod, de néha egy új szerelem lökést adhat ahhoz, hogy közelebb kerülj a kiegyensúlyozott és boldog élethez. Ha javítani tudsz a világhoz való hozzáállásodon, az soha nem válik hátrányodra.

3. Ne a barátnőiddel beszéld meg a szexuális életed!

A Szex és New York fiatal újságírónők hadát nevelte ki, akik szexrovatot indítottak Carrie Bradshaw stílusában. Egy Natalie Krinsky nevű újságíró például Chloe beveszi a Yale-t címmel indított szexrovatot az egyik legnevesebb amerikai egyetem lapjában. És témáihoz természetesen a Szex és New Yorkot nevezte meg mint fő inspirációt.

Lecke: Még a barátnőidnek se beszéld ki a legféltettebb titkaidat, ugyanis partnered – ha megtudná – egyáltalán nem örülne neki. Hidd el, hogy ő sem a szexuális életéről beszélget a haverjaival a kocsmában!

4. Ne kergesd a végzeted!

Amikor Trey megmenti Charlotte-ot egy száguldó taxi elől, a nő úgy dönt, ez a végzet jele. Nem pusztán egy rendes fickónak látja őt, aki megmentette az életét, de szerinte ő az a férfi, akivel megélheti a házasságról szőtt tündérmeséjét is. Nem csoda, hogy Charlotte kísérlete teljes kudarcba fullad.

Lecke: Vonzó lehetőség tealevelekben kutatni a szerelmet, és eldönteni, hogy a végzet a mi kezünkre játszik, de valójában fogalmunk sincs, hogyan működik az univerzum, és a jeleit általában félreértjük. Ne a jelekre figyeljünk, hanem a konkrét történésekre, válaszokra, érzéseinkre!

Folytatás a Nők Lapja e heti számában!
Szerző: Oravecz Éva Csilla


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS