Profi menyasszonyi smink

Miért érdemes profi sminkesre bízni a menyasszonyi smink elkészítését? A választ maga az illetékes adja meg...

Profi szakemberek több éves tapasztalataira támaszkodva biztosak lehetünk abban, hogy a külsőnk is tökéletes lesz a nagy napon. Rengeteg szempontot kell figyelembe venni a menyasszonyi make-up készítésekor: arcforma, bőrtípus, bőrszín, a bőr érzékenysége, a menyasszony egyénisége és egyéni kívánságai, szemszín, szemforma, ezen kívül a ruha stílusa, színe, a kiegészítők jellege, valamint a hajviselet. Domján Andrea kozmetikus-sminkes pontosan tudja mindezt, ezért érdemes figyelni a tanácsaira.

- Milyen előnyökkel rendelkeznek azok az alapanyagok, melyeket használtok?

- Profi sminkesként tudom, hogy a lakossági termékekkel szemben a professzionális anyagok jóval tartósabbak, egyenletesebben és jobban fednek, fixálnak. A smink elkészítésénél nemcsak az fontos, hogy maga a smink szép legyen, hanem pontosan a viselőjét szépítse, hozzá illő legyen.

- Miért érdemes próbasminket kérni?

- Személy szerint nagyon fontosnak tartom a sminkpróbát a menyasszonyok esetében. Munkám során nem egy menyasszonnyal találkoztam, aki elpanaszolta, hogy már több sminkest is "kipróbált" találkozásunk előtt. Ezért is nagyon fontosnak tartom és tanácsolom is minden menyasszonynak, hogy sminkes választásakor kérjen saját referencia képeket, munkákat. Fontos, hogy megbizonyosodjon előre arról, hogy a megfelelő embert választotta a smink elkészítésére. Másrészt szükség van az előzetes megbeszélésre: először szóban egyeztetjük a az elképzeléseket, egy kis betekintést kapok ilyenkor vendégem ízlésébe és egyéniségébe, aztán a közösen megbeszélt elvek és tanácsaim alapján elkészítem az általam leginkább megfelelőnek tartott sminket.

- Kínálsz-e valamilyen extrát vendégeidnek?

- Minden esetben javasolni szoktam tincses szempilla használatát, mert kifejezetten szépnek tartom a szemsmink mellett a gyönyörű pillákat. Bár próbasminken nem szoktam alkalmazni, de vendégeimnek lehetőséget adok arra, hogy kipróbálják, milyen viselni, mennyire kényelemes.

- Mire ügyeljünk az esküvő előtti napokban?

- Nagyon lényeges tudni, hogy szép sminket csak szép bőrre lehet készíteni, egy szépen előkészített bőr nagyban elősegíti a munkánkat. Ezért javaslom, hogy egy-két héttel az alkalom előtt keressék fel kozmetikusukat a hölgyek egy alapos tisztítás céljából, és nagyon fontos, hogy a bőr megfelelő táplálást és hidratáltságot kapjon az esemény előtt. Így lesz ideje a bőrnek is regenerálódni, és ne feledkezzünk meg a házi ápolásról sem. Mindemellett rengeteg folyadékot kell fogyasztani, ez a nyári hónapokban még inkább aktuális, hiszen nem elég kívülről, de belülről is táplálnunk kell a bőrünket. Lehetőleg kerüljük a fűszeres ételeket, vagy aminél fennáll a gyanú, hogy a fogyasztása után nem lesz szép a bőr, illetve kerüljük a stresszt, próbáljuk magunkat megnyugtatni és gondoljunk arra, hogy minden a legnagyobb rendben lesz.
 


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS