Ruhaáldozat a fotózás oltárán

Még mindig hódít a Trash The Dress. TTD, azaz gyalázd le a ruhádat különleges fotók kedvéért. Ezt nemcsak sárban fetrengve tudod megtenni, hanem a legváltozatosabb módon...

A pusztításnak természetesen ideológiát is gyártottak amerikai kitalálói: lezajlott az esküvő, a pár holtomiglan-holtodiglan együtt marad, mi szükség a továbbiakban a ruhára? Megjegyzem, a kölcsönző tulaja talán még igényt tart rá, de nyilván sejted, hogy ezt az akciót kimondottan erre a célra vásárolt, nem túl drága anyagból készült, de azért kellően mutatós ruhákkal szokás elkövetni.

A kölcsönzők egyébként - látva a TTD népszerűségét - meglovagolták a divathullámot, és leselejtezésre szánt ruháikat több helyen Trash The Dress hozzávalóként értékesítik - méltányos áron. De ne szaladjunk ennyire előre: mi mindent kell előkészítened akkor, ha érlelődik benned a nem mindennapi fotózás gondolata?

Nyilván sejted, hogy a TTD-fotózást nem az esküvő napjára szokás időzíteni - kivéve, ha nem lesz utána lakodalom. Akármilyen bevállalós vagy, elég leharcoltan néznél ki az este hátralevő részében. Viszont néhány nappal/héttel a nagy esemény után meglepheted magatokat a szokatlan mókával. Először a helyszínen gondolkodj el. Sokaknak még mindig a sárban hempergés jut eszébe, ha a TTD szóba kerül, pedig a történet nem erről szól. Valóban kicsit extrém, a megjelenésetekkel kontrasztot alkotó körülmények mutatnak meghökkentően a fotókon, de szükségtelen a teljesen életszerűtlen, mesterkélt helyszínválasztás. Gondolj arra, hogy alapvetően a művészi fotózás egyik műfaját valósítjátok meg, ahol az esztétikum a rideg realitással találkozik. A fotók kicsit a "minden körülmények között szeretlek" feeling jegyében születnek: derékig vízben állva csókolózás, szerelmes pillantás a lepukkant aluljáró falfirkái előtt, csábos póz egy építkezésen a betontörmelék-kupac tetején, röpke érintés a lehangolóan elhanyagolt vasútállomáson, de romantikát csempészhetsz a képekbe falusias környezettel (szénaboglya, lóistálló, csűr), és ezúttal megengedett a szökőkútban csatakosan bolondozás is. 

A helyszín kiválasztása után jöhetnek a hozzávalók: első és legfontosabb a fotós, aki kellő tapasztalattal rendelkezik, nem ijed meg a kihívástól, miközben hasznos ötletekkel szolgál. Ami a sminkest illeti, nem feltétlenül van rá szükséged, ha teljesen natúr, hétköznapi szeretnél maradni. Ellenkező esetben extra tartós, mindent bíró sminket kérj a szakembertől. Vizes vagy festékes felvételek esetén frizurára sem nagyon kell költened, a hosszú hajat pedig legjobb ezúttal kiengedve hagyni. A többi kiegészítő mind-mind a fantáziád szüleménye lehet: rozzant bakancs a szép ruhához, extrém fejfedő, egy darab tüll a "sejtelmes" képekhez.

Egy kis statisztika: Európában a megkérdezettek 60%-a szívesen részt venne TTD-fotózáson, 30%-uknak szent a menyasszonyi ruha, 10% pedig egyszerű anyagi megfontolásból nem vállalná: el szeretné adni a ruháját az esküvő után. Te melyik csoportba tartozol?

KM


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS