Save The Date - a praktikus esküvői kártya

Bizonyára egyetértesz azzal, hogy az esküvő témakörében is jókora mennyiségű, külföldről beszivárgott szokással szembesültél a készülődés során. Gyarapítsuk a sort!

Elhatároztátok, hogy összeházasodtok? A következő kérdés, ami ilyenkor megfogalmazódik, hogy mikor legyen a nagy esemény. A válaszon általában nem sokáig szoktak rágódni a házasulandó párok, néhány szempont mérlegelése után kiválasztják az alkalmas időpontot, ami előtt ideális esetben még 10-12 hónap rendelkezésre áll, hogy a szervezés ne merő kapkodás legyen.

Természetesen ilyenkor még nem készülnek meghívók, túl korai lenne. Ha mégis szeretnétek az időpontot már most tudatni azokkal, akikre feltétlenül számítotok, készíthettek Save The Date kártyákat. Ez különösen akkor tűnik jó ötletnek, ha a nyári szabadságok idején lesz a ceremónia.

Mi is ez valójában? Save The Date - Ne feledd a dátumot! A kis kártya valóban csak a dátumot és a neveteket vagy fényképeteket tartalmazza, mintegy emlékeztetőként funkcionálva a hátralévő hónapokban. A kártyákat legkésőbb 6 hónappal az esküvő előtt juttassátok el minél több leendő vendéghez, hiszen ekkor már elkezdődnek a nyári foglalások, a nyaralás időpontjának egyeztetése.

Formailag semmilyen követelmény nincs a Save The Date kártyákkal szemben, de ha véletlenül már tudjátok, milyen stílust képviseltek az esküvőn, vagy van már ötlet a színvilággal kapcsolatban, esetleg elképzelés arról, hogy milyen lesz a meghívó, akkor mindenképpen idézzétek meg már most a megálmodott hangulatot. Lehet ez a kapocs egy mottó is, ami majd visszaköszön a meghívón, az ültetőkártyákon, menükártyákon, stb.

Ha többet is tudtok szánni arra, hogy akár ti divatba hozzátok a Save The Date fogalmát, hűtőmágnesen is szerepelhet a dátum.

Kártya esetén általában a következő minimál-tartalom szükségeltetik:

Összeházasodunk!
Kata és Péter
2010. 07. 24.
(Esetleg még annyi, hogy hamarosan további információkkal jelentkeztek...)

Tipp: Kedvenc fotótok is elegendő név helyett, melyen egyszerűen feltüntetitek a dátumot.

Íme néhány ötlet a megvalósításra:


KM


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS