Szemrevaló fejrevalók esküvőre

Bár a menyasszonyi ruha lesz az elsőszámú ékességed, mégis sok múlik azon, hogy mivel díszíted a frizurádat. Ráadásul nemcsak látvány szempontjából fontos a fejdísz, hanem a hajadat is rögzíti...

A tiarától a homlokdíszen át a kontytűig számtalan lehetőséged adódik arra, hogy tökéletes esküvői frizurát alkossatok meg a fodrászoddal. Nem tudjuk behatárolni, hogy az említettek közül és azokon túl éppen neked mi áll jól, de megkíséreljük felsorakoztatni a lehetőségeket. Mielőtt bármelyik megoldásba beleélnéd magad, konzultálj a fodrászoddal!

A választás előtt tartsd szem előtt, mennyire fontos a ruháddal és a csokroddal megtalálni az összhangot. Ennek legegyszerűbb és talán legolcsóbb módja - ha már a csokor szóba került -, hogy élővirággal díszíted a hajadat.

1. Élővirág hajdísz

Annyi macerára azért mindenképpen számítanod kell, hogy nemcsak a fodrásszal, hanem a virágkötővel is szükséges egyeztetni. Utóbbinak nyomatékosan hívd fel a figyelmét arra, hogy hajdísz (is) készül, vagyis konzerválja megfelelően a virágszálakat. Milyen virágot válassz? Egzotikus varázsa és tartóssága miatt az orchideát szokták előnyben részesíteni, gyakori még a liliom és a rózsa, de ha ezektől nagyon elüt a csokrod, akkor bátran kérj tanácsot a virágkötőtől. Nem fogod elhinni, de borostyánlevelekkel díszített menyasszonyi frizurát is láttunk már... ízlés dolga.


2. Kontytű és hajspirál

Bűbájos aprócska miniatűrök elszórtan vagy szabályos rendben "beépítve" a frizurába - romantikus, nemde? A kontyhoz inkább illenek, mint a laza loknikhoz (ráadásul a nevében is benne van, hogy a rögzítés a konty esetében lesz stabilabb). A spirálok rendkívül masszívan befészkelik magukat a hajba, rophatod nyugodtan egész éjjel. Árkategóriáját tekintve az élővirág után egy lépcsőt léptünk feljebb ezzel a díszítéssel, tehát még bőven megfizethető - kivéve persze, ha 80-100 darabot szeretnél a hajadba.


3. Hagyományos fejdísz és tiara

A régi időkben és a mai népviseletekben még fellelhető párta modern változatai királynővé varázsolják a menyasszonyt. Bár a tiara (vagy diadém) csúcsos formája ugyancsak a kontyos menyasszonyoknak kedvez, de a magunk részéről ebbe a csoportba sorolnánk a koszorút is, mely kétségtelenül hagyományos fejdísz, és akár a kiengedett fürtökön is remekül mutat - persze megfelelően rögzítve. A kontykorona kör alakban teljesen körülöleli a kontyot, mintegy ötvözve a tiara és a koszorú tulajdonságait. Díszítésképpen előkerülhetnek a csipkék, strasszok, tüllök, Swarovski-kristályok. Arra vigyázz, hogy a menyasszonyi ruha is tartalmazza a díszítéshez használt elemeket, így az összhatás garantált.


4. Homlok- és tarkódísz

Úgy tűnik, a fej különböző pontjai szerint alakul a csoportosításunk: míg az előzőekben a "szórt" dízsek mellett a fejtetőn volt a hangsúly, most elölről és hátulról szemléljük meg a menyasszonyt frizuráját. De ne aggódj, rögtön porondra kerül a féloldalas verzió is!

A homlokot ékesítő fejdíszek nem állnak jól mindenkinek. Egy próbát megér, ha közel érzed magadhoz, ám feltétele a szép, magas homlok, valamint ne feledd, hogy a szemek is hangsúlyossá válnak általa. Általában kiengedett hajat feltételez, míg a tarkódíszek kimondottan a csavart kontyok kellékei lehetnek az egyszerűségre törekvő menyasszonyok körében.


5. Asszimetrikus fejdísz

Az idei évben hódítókörútra indultak az asszimetrikus ruhaköltemények, melyek egyik oldalon pántosak, vagy teljes egészében ferdén szabottak. További adalék a viszonylag nagyméretű virág- vagy tolldísz, amiből egyenesen következik, hogy egyik oldalon - tollal vagy virággal - díszített frizurával abszolút trendi lehetsz.

Tipp: Akár varratod a menyasszonyi ruhát, akár kölcsönzöd, kérj tanácsot a kiegészítőkkel kapcsolatban is. Hozzáértő szakember azonnal tudni fogja, mi az, ami a ruhához és az arcodhoz leginkább illik.

KM


Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS