Tematikus dekoráció

Újra és újra felbukkanó színek, formák, apró tárgyak teszik egységessé az esküvői dekorációt. Te milyen téma köré rendeznéd az esküvődet?

Egyáltalán mi az, hogy tematikus dekoráció? Amikor nem elégedsz meg azzal, hogy a kaotikus látvány elkerülése érdekében egységes szín- és formavilágot álmodsz meg, esetleg a kedvenc virágod képezi a főmotívumot, hanem valamilyen szempont szerint, valamilyen téma mentén teszed harmonikussá a díszeket.


A téma kötődhet az évszakhoz, egy számotokra fontos tárgyhoz, a hobbitokhoz, vagy egyszerűen a kedvenc színkombinációtokhoz. Ha nincs ilyen, vagy eddig még nem jutottatok egymással dűlőre, talán ötletet meríthettek az alábbi kategóriák valamelyikéből.

Évszakokra hangolva
Amikor semmi más nem jut eszedbe, az adott évszak hangulata kapóra jöhet. Mert mindegyiknek megvan a varázsa, akár a forró nyár, akár a zimankós tél idején házasodtok. Üde tavaszi és elegánsan visszafogott őszi dekorációs elemek is egyedülálló hangulatot teremthetnek az ünnepi asztalon ugyanúgy, mint a szertartáson. Lehetsz persze formabontó is abban az értelemben, hogy télen juszt is megidézed a nyár színeit, csak bátran!

    

Színek bűvöletében
Van néhány jól bevált esküvői szín, de neked nem kötelező ragaszkodni a hófehérhez vagy a mély bordóhoz. Találjátok meg az egyéniségetekhez legközelebb álló színeket, így az első pillanattól rátok hangolódnak vendégeitek is.

Lehet ízléses a merész lila vagy citromsárga ugyanúgy, mint a barna árnyalatai, pedig valljuk be, utóbbival eléggé mellé is lehet célozni. Ha bizonytalan vagy, kérj szakmai segítséget, nehogy a tett helyszínén derüljön ki, hogy elemeiben jó volt ugyan az elképzelés, de az összhatás lesújtó.

 

Egyszerűség és kreativitás
Nem kell feltétlenül vagyonokat költened a dekorációra. Nézd meg, hogy csupán egyszerű bádogdobozok és -vödrök mi mindenre alkalmasak, és engedd szabadjára a fantáziádat! Keress fel néhány kreatív boltot, hívd segítségül a barátnőket, és néhány nap alatt olyan asztaldíszeket kreálhattok, hogy mindenkinek tátva marad a szája, ráadásul egyetlen esküvőn sem fog visszaköszönni az alkotásotok.

 

 

Távoli kultúrák hangulata
Kedveled a keleti motívumokat? Közel áll hozzád az ázsiai kultúra? Megálmodhatod a díszítést úgy, hogy megidézed India világát, de megteheted ugyanezt dél-amerikai, kelta vagy afrikai stílusban is. Ügyelj arra, hogy a dolog hiteles legyen, járj utána alaposan az adott kultúrának, ne tűnjön dilettáns álokoskodásnak az igyekezeted.

 

Játék a fényekkel
A színek és motívumok mellett a fények, a gyertyák is képesek önmagukban idilli többletet kölcsönözni az amúgy egyszerű dekorációnak. Legyen szó úszógyertyáról vagy hagymányosról, a megfelelő helyen és optimális mennyiségben alkalmazva hálás elemei a díszítésnek. Bánjatok vele óvatosan abban az esetben, ha előreláthatólag sok gyerek vesz részt a mulatságon, jobb megelőzni a bajt.

KM


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS