Tippek molett menyasszonyoknak

Nem találsz az alkatodhoz illő ruhát, mert több-kevesebb súlyfelesleggel rendelkezel? Esetleg ötleted sincs, hogy milyen fazon előnyös számodra?

Kezdjük azzal az egyszerű ténnyel, hogy minden menyasszony gyönyörű. Ha másért nem, hát a róla sugárzó boldogság teszi azzá, amint megéli a nagy napot. Most abba ne menjünk bele, hogy "fogadd el, hogy töltött galamb alkattal áldott meg az ég", mert egyrészt közhely, másrészt talán enélkül sincs bajod magaddal, harmadrészt most nem lelkizni szeretnénk annak ellenére sem, hogy teljes erővel támogatjuk az elfogadó magatartást.

Tetszik vagy sem, ez van... A cél: kiemelni az előnyös külső jegyeidet, és - ha szükségesnek látod - elrejteni azokat, amelyeket most nem szeretnél kivillantani. Számtalan ügyes fogás létezik a ruha és a kiegészítők választásakor, amivel ellensúlyozhatjuk a terebélyességet.

A csipkékről, fodrokról, hatalmas abroncsról sajnos le kell mondanod, ha optikailag nyújtani szeretnél a megjelenéseden. Előnyös viszont az A-vonalú ruha, szintén magasít a V-kivágás illetve a nyakba akasztós típusú ruhák. Érdemes ujjas ruhát választani, ha vállban erős vagy... a deréktáji V-alakú szabással kiegészítve nagyságrendekkel karcsúbbnak fogsz tűnni. Fórumozók beszámolóiból tudjuk, hogy akadt olyan molett menyasszony, aki hallani sem akart a vállpánt nélküli ruháról, aztán mégis épp egy ilyenbe szeretett bele, mert összhatásában - fűzővel, jól szabott szoknyarésszel - remekül karcsúsította. Érdemes végigjárni a szalonokat akkor is, ha végül varratni fogsz, mert így derülhet ki leginkább, hogy milyen fazon hozza ki belőled a legtöbbet.

Az empire fazont például kimondottan az arányosan molett nők számára ajánlják a szakemberek. Mell alatti szabásvonallal készülnek, fölül testhez állók, alul fokozatosan bővülnek. A figyelem a dekoltázsra terelődik, miközben a derék, a csípő, illetve az alsótest súlytöbblete finoman lepleződik.

Tanácsos a színválasztáson is elgondolkodni. Köztudott, hogy a fekete karcsúsít, a fehérről ugyanez nem mondható el. Ne ragaszkodj feltétlenül a fehér ruhához, ugyanaz a modell ekrü, törtfehér vagy pezsgőszínben egészen másképp néz ki a duci arákon. Hasonló a helyzet az anyag kiválasztásával is: lehetőleg kerüld a túl fényes kelméket.

A ruha mellett a kiegészítőkkel is csalhatsz egy picit. Gyöngysor helyett V-alakú nyakéket válassz, míg a csokrod méretét nem kell túlzásba vinni. A virágok irányítsák az arcodra a figyelmet, formájában pedig jó választás lehet a csepp alakú csokor a kerek helyett.

A fejdísz illetve fátyol már összetettebb kérdéseket vet fel, a megfelelő kiválasztása függ a frizurádtól, az arcod formájától. Általában azonban nem túl jó döntés a széles hatást keltő, vállig érő fátyol, helyette próbáld ki a konty alatt tarkóra rögzített, viszonylag keskeny, derékig érő, esetleg az egészen hosszú változatot. A képen látható magasított frizura ugyancsak előnyös.

Nem kizárt, hogy több utánajárást fog igényelni az alkatodhoz leginkább illő modell kiválasztása. Ne add fel, és ne nyugodj meg addig, amíg nem érzed magad kifogástalanul a ruhádban, hiszen így lesz teljes az örömöd az esküvőd napján. Életed párja úgyis csak téged fog nézni, és ez a legfontosabb.

KM


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS