Variációk esküvői gyertyára

Apró, mégis jelentős színfolt a szertartáson és a vacsorán egyaránt. Készítheted saját magad, kedves emlékként elteheted a házassági évfordulóra, hogy később is jelképezze szerelmetek lángját...

A gyertyagyújtási ceremóniához általában még akkor is ragaszkodnak az anyakönyvvezetők, ha nagyon egyszerű, két tanú előtt kötött házasságról van szó. Akár ez az eset áll fenn, akár nagy vendégsereg előtt gyújtjátok meg közösen a harmadik gyertyát, tedd feledhetetlenné ezt a meghitt pillanatot azzal, hogy ezt a jelentéktelennek tűnő kiegészítőt is gondosan választod ki.

Saját készítésű gyertya

Hozzávalók: viasz, kanóc, festékanyag, illatanyag, hurkapálca, öntőforma, duplaaljú edény, edénytartó, edényfogó, mogyoróolaj az öntőforma kenéséhez, fakanál.

A mártogatós megoldás helyett érdemes az öntőformát előnyben részesíteni. Olvaszd fel a viaszt (kezdőknek a paraffinviaszt ajánljuk, haladók méhviasszal is próbálkozhatnak) a duplaaljú edényben, ennek híján egy kisebb edényt, esetleg konzervdobozt állíts vízzel teli fazékba. Soha ne melegítsd közvetlenül a viaszt! A viasz 140 fok körül olvad, ekkor kell beletöltened az öntőformába, melybe előzőleg belehelyezed a hurkapálcára kötött kanócot, a kanóc másik végét pedig kivezeted a forma alsó nyílásán, gyurmával betömve a lyukat.

Formába öntés előtt viaszfestékkel színezheted az alapanyagot, de díszítheted az öntőforma falára pár csepp viasszal felragasztott szárazvirággal, kaviccsal, kagylókkal, tobozzal, melyek aztán szépen átsejlenek a gyertyádon. Illatanyaggal még izgalmasabbá teheted a művedet, de mértékkel alkalmazd, mert ugyanúgy égési problémákat okozhat, mint a túl magas festéktartalom!

Tipp: Ügyes kezűek utólag ráfesthetnek nevet, monogramot, vagy rövidke szöveget, mely az ünnepre utal. Az egyszerű gyartya is mutatós, ha szalaggal, kis virágdísszel feldobod.

Gyertya - rendelésre

A gyertyáidat készen is megveheted, internetes barangolásunk eredménye szerint 2-5000 forintos áron kapható a három darabos szett. Választhatsz kézzel készített, egyedi gyertyát, melyre a kívánt feliratot készítik el nektek néhány száz forintos felárral.

Gondolj arra, hogy nemcsak az esküvői szertartáson használt gyertyákat kell beszerezned - lehetőleg egy helyen -, hanem az asztalon is nagyon jól mutat, szerény díszítés mellett is hangulatot teremt a gyertyaláng. Stílusában, színében illeszkedjék a dekorációhoz, de ha egyszerű fehér gyertyát választasz, akkor is feldobhatod színes szalaggal.


A gyertya, mint köszönetajándék?

Igen! Aprócska figyelmesség, melynek nagyon örülnek majd a meghívott vendégek. Nem buzdítunk arra, hogy saját magad készítsd el egyenként (bár megoldható), több webáruház kínál "konyhakész" gyertyás köszönetajándékot 200-600 forintos egységáron. Ha ennél is olcsóbban szeretnéd megoldani, akkor megveheted külön a mutatós kis gyertyácskákat, és a csomagolásról gondoskodj te magad: organza, selyemzsákocska, szalag, vagy legyen az apró dobozka - garantáltan sikert aratsz, hiszen a kezed munkája is benne van.

KM


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek


HIRDETÉS