Szűr Krisztina

stylist, publicista

Kérdés

montschi:
Kedves Krisztina!
Alacsony termetű vagyok, és a barátnőim a legváltozatosabb tanácsokkal látnak el a ruhát, a csokrot, a kiegészítőket tekintve. Már teljesen összezavarodtam. Milyen alapvető hibát ne kövessek el? Júniusban lesz az esküvőm... Köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves montschi!
Régebben úgy gondolták, hogy az alacsony hölgyek nem igazán attraktívak - szerencsére ma ezt nem így tartjuk, amiben szerepük lehet olyan apró termetű személyiségeknek is, mint Salma Hayek, Madonna vagy Kylie Minogue. Ők kiválóan választják meg öltözékeiket, amit továbbfejleszthetünk az esküvői ruhák vonatkozásában is. Az alacsony menyasszonyoknak mindenképpen valamilyen lágy esésű, egyszínű ruha ajánlott, mely földig ér. Alapanyaga lehet organza, chiffon és selyem is. Ideális a pántos vagy apró tüll-ujjú ruha, ill. a finoman díszített korzett-rész. Kerüljük azonban az olyan ruhákat, melyek túlzó krinolinnal ellátottak, merev anyagúak és túl asszonyos hatásúak. A lágy, rétegelt ruha, mely körbefolyja viselőjét, a lehető legjobb választás! Szép dekoltázs esetén választhatunk kivágott, empire hatású ruhát is. Ha uszályos, még inkább nyújtja viselőjét. Polgári esküvőre ajánlható még az egyszerűbb vonalvezetésű ruhához a kalap is. A ruha kiegészítője mindenképpen romantikus, magasra tornyozott frizura, olyan, mely fiatalos hatású. Ebben frivol tollak, bóbiták is lehetnek, melyek pótolják a fátylat is. A hangsúlyt ezzel helyezhetjük az arcra. A magassághoz hozzájárul egy magas sarkú, a ruha színével megegyező topánka is, melyet azonban teljes egészében fedjen el a ruha alja - és máris hozzácsaltunk a magassághoz 10cm-ert. A csokor színe legyen visszafogott, formája esetleges, apró, pld. egy kerek csokor kiváló lesz. Az alacsonyabb hölgyeknek, fiatalos hatásuk miatt a gyöngy ajánlott kiegészítőként, hiszen az ő esküvői stílusuk romantikus, esetleg avantgárd. A strasszos, attraktív díszeket hagyjuk meg az asszonyosabb, magasabb aráknak!

Kérdezz te is szakértőnktől!

A szolgáltatáshoz belépés szükséges. Amennyiben még nem vagy felhasználónk, regisztrálj!
Amennyiben még nincs e-mail címed, egyszerűen készíthetsz egyet a citromail segítségével.

Citromail

Figyelem! Ha a Nők Lapja Cafe-n, Storyonline-on vagy Wellnesscafén már regisztrált felhasználó vagy, akkor nem szükséges újra regisztrálnod, beléphetsz a fenti oldalakon használt felhasználóneveddel és jelszavaddal.