Szűr Krisztina

stylist, publicista

Bemutatkozás

Azt mondják, a szépérzék, az esztétikus látvány megalkotásának képessége veleszületett. Persze, biztos vagyok benne, hogy az indíttatás is sokat számít, és tanulással is sokat csiszolhatunk képességeinken. Jómagam kiskoromtól szenvedélyesen zenéltem, rajzoltam, formáztam: a látványt, a formákat, színharmóniákat a házfalaktól és bútoroktól az emberig és ruházatáig éltem meg, szép kompozíciókat, a tiszta szépet és felemelőt keresve. Szüleim mindenben támogattak és bátorítottak - tudták ők is jól, milyen a reneszánsz ember, hiszen tőlük kapott örökségem! A bennem élő örök elemző, megérteni akaró és szociálisan fogékony lény nem engedte, hogy lankadjak: a különböző projektek nagy mértékben valamiféle „hadd segítsek” missziót követtek. Segíteni, tanácsot adni, megérteni a másik ember mozgatórugóit, foglalkozni a problémákkal akár a párkapcsolatban vagy munkában, és ötleteket adni. A megszerzett tudást továbbadni, hiszen mint Czeizel doktor mondta, a tehetség nem érdem, hanem küldetés.

Személyemben és így munkásságomban korán egyesült az esztétikai és verbális világ: a különböző fotós anyagokban, divatbemutatókban a szépség egy kommercializált formáját élem meg, míg szakkönyveimben (lásd pld. Stylist Kézikönyv 1-2.) és cikkeimben a tanácsadást ötvözhetem a csodás képi világgal. Stylist tudásomat immáron 5 éve OKJ-s képzésben adom tovább saját iskolámban. Workshopokat tartok öltözködésprotokoll, smink, színelmélet és egyéb témákban.

Az esküvői témával szinte véletlenül, vagy talán sorsszerűen kerültem kapcsolatba: nemcsak szalonok kérésére dolgozhattam csodálatos ruhákkal fotózásokon és bemutatókon, hanem stylistként is sokszor kértek leendő arák vagy édesanyjaik tanácsot tőlem, temérdek szakcikkem is született ebben a konkrét témában, körüljárva a szevezési és esztétikai kérdéseket, testalkattól színekig, esküvői stílustól a terítékig, viselkedéstől az illemig. Sokszor a ruhákat én terveztem az örömanyának és menyasszonynak, és részt vettem a dekoráció tervezésben is, ami simogatta lelkemet, hiszen az „összművészet” érzetét adta nekem.

Igaz, legyünk őszinték, mivel az esküvő minden nő Nagy Napja, gyermekkori álma, ezért kevéssé hagyják magukat a stylist tanácsai, azaz valós egyéni stílusuk alapján befolyásolni. Kicsi és molett, langaléta és vézna mind kristályokkal kirakott krinolinos királylány ruhát szeretne, még ha nem is ez a legelőnyösebb. Sokan szoliznak, pedig nem kéne, olyan kontyot fésültetnek, mely nem passzol arcformájukhoz, recsegően fehér ruhában esküsznek, miközben egy másik ruhában hollywoodi szépségben ragyoghatnának, túlzó és komplikált esküvőt szerveznek, miközben egy romantikus kis ünnepség a vágyuk... és még sorolhatnám.

Ezért is öröm számomra, hogy ezen a fórumon ilyen közvetlen módon is tanácsot adhatok az érdeklődőknek, megoszthatom tapasztalataimat Önökkel: barátnősen terelgetve, néha szigorúan irányítva Önöket a legcsodálatosabb összhangig - a lényeg az őszinteség, semmi sem tabu, mindenre szívesen válaszolok! Utána már csak Önökön múlik, elfogadják és véghezviszik-e, amit megbeszéltünk.

További információ: www.worldofstyle.hu

Kérdezz te is szakértőnktől!

A szolgáltatáshoz belépés szükséges. Amennyiben még nem vagy felhasználónk, regisztrálj!
Amennyiben még nincs e-mail címed, egyszerűen készíthetsz egyet a citromail segítségével.

Citromail

Figyelem! Ha a Nők Lapja Cafe-n, Storyonline-on vagy Wellnesscafén már regisztrált felhasználó vagy, akkor nem szükséges újra regisztrálnod, beléphetsz a fenti oldalakon használt felhasználóneveddel és jelszavaddal.

Legfrissebb kérdések

Kérdés címe Kérdező Szakértő
Kicsi vagyok... montschi Szűr Krisztina
Oldalanként
téma