Varga Csaba

fotográfus

Bemutatkozás

Az esküvőtök szervezése során minden bizonnyal számos kérdés felmerül bennetek azzal kapcsolatban, milyen lehetőségek vannak a fotózás terén, hogyan zajlik a fotózás, melyik stílus áll legközelebb hozzátok, mire kell odafigyelni a fotós választásnál. Régen ugyebár ez a kérdés igen egyszerű volt, hiszen a pár elballagott a legközelebbi fényképész mesterhez, ahol készíttetett magáról néhány beállított képet - jobb esetben nem műteremben, hanem mondjuk egy parkban. Mára ez a megközelítés sokat változott: a hagyományos képeken túl megjelent az igény az esküvő teljes napjának dokumentálására. A régi, évszázados, statikus és konzervatív hozzáállást felváltotta egy új, izgalmas, fotózsurnaliszta szemléletmód, amiben a fotós aktív dokumentálója az eseményeknek. Ezzel a fotózás egyik legösszetettebb és legsokrétűbb felkészülést igénylő ágává vált az esküvőfotózás, ahol egyrészről elengedhetetlen az alapos technikai tudás, hiszen bármilyen kreatív ötlet is születik, azt meg is kell tudni valósítani, méghozzá igen rövid idő alatt. Egy esküvőn nincs lehetőség azon hosszasan gondolkozni, hogyan is kell beállítani a gépet, vagy milyen objektívre van szükség - ezeknek a dolgoknak „zsigerből” kell jönnie, másképp a pillanat elszáll. Másrészről jó emberismerőnek, nyitottnak és kommunikatívnak is kell lenni. Nagy valószínűség szerint ugyanis olyan emberek lesznek a fotóalanyok, akik ritkán állnak kamerák elé ráadásul életük legnagyobb pillanatait élik meg, ezért izgatottak, és feszültek. Ilyen helyzetben úgy lehet igazán jó képeket készíteni, ha a fotós nem csak a technikához, hanem kicsit a lélekhez is ért…

Számomra közel húsz éves riport és eseményfotós pályafutáson át vezetett az út idáig, hol hivatásosként, hol szabadúszóként – de mindig a fotós szakma iránti szeretettel és alázattal. A fotózás nekem elsősorban az önkifejezés útja, az alkotás szabadsága. Az esküvőfotózás során igyekszem a fotóimban az érzelmeket megragadni, kompozícióimban nagy szerepet játszanak a fény és árnyékhatások. Ha szeretnél többet megtudni rólam, látogasd meg a weboldalamat vagy a blogomat:

http://www.vargacsabafoto.com

A Nők Lapja Esküvő fotós szakértőjeként várom kérdéseiteket.

Kérdezz te is szakértőnktől!

A szolgáltatáshoz belépés szükséges. Amennyiben még nem vagy felhasználónk, regisztrálj!
Amennyiben még nincs e-mail címed, egyszerűen készíthetsz egyet a citromail segítségével.

Citromail

Figyelem! Ha a Nők Lapja Cafe-n, Storyonline-on vagy Wellnesscafén már regisztrált felhasználó vagy, akkor nem szükséges újra regisztrálnod, beléphetsz a fenti oldalakon használt felhasználóneveddel és jelszavaddal.

Legfrissebb kérdések

Kérdés címe Kérdező Szakértő
Oldalanként
téma